Ga naar inhoud

17 juli 2016Vervoer

De mooiste motorroutes van onze Univé-collega’s

Heeft u de motor weer uit de winterstalling gehaald? En wilt u lekker toeren in eigen land? Onze motorrijdende Univé-collega’s hebben 2 prachtige motorroutes voor u uitgezocht. Kies voor een rondje rondom het IJsselmeer of een mooie motortocht in de Zaanstreek.

Met de motor door de Zaanse Schans

Mooie dijkweggetjes met molens en haventjes. Wilt u genieten van één van de mooiste plekken van Noord-Holland? Dan is de motorroute van onze collega Paulien precies iets voor u. Deze tocht is ongeveer 100 km lang en brengt u met de motor langs de Zaanse Schans en Schermer molens. Een relaxte route met genoeg punten om even van de motor af te stappen en te genieten van de prachtige Hollandse polderomgeving.

Tip: bezoek eens één van de vele boerderijwinkels in de omgeving met verse biologische streekproducten.

Motorroute Zaanse Schans downloaden

U kunt deze route downloaden via motoeren.nl

Rondje IJsselmeer met de motor

Wilt u een weekendje weg met uw motor in eigen land? Onze collega Natalie raadt u dan een ‘rondje IJsselmeer’ aan. Dit is een motorroute van ruim 400 km, voornamelijk langs binnenwegen en dijkweggetjes bij het IJsselmeer. De route volgt de oude lijnen van de Zuiderzee en gaat uiteraard ook over de afsluitdijk. Naast de kleine oude havenstadjes komt u ook langs de grotere plaatsen zoals Harderwijk, Kampen en Enkhuizen.

Tip: verdeel deze route over 2 dagen en boek een B&B of hotel langs de route.

Motorroute rondje IJsselmeer downloaden

U kunt deze route downloaden via motoplus.nl

Veiligheidstips voor rijden op uw motor

Kunt u niet wachten om een ritje op de motor te maken? Dan is het misschien handig eerst de veiligheidstips op Unive.nl te lezen.

Deel dit bericht