Ga naar inhoud

13 november 2017Reizen

Comfortabel kamperen in de lente en de herfst

Misschien aarzel je om er in Nederland buiten het zomerseizoen met de caravan op uit te trekken. Bang voor kou en natte voeten? Nergens voor nodig. Met een goede voorbereiding kun je lagere temperaturen en wat regen prima trotseren. Bovendien heeft de natuur juist in het voor- en najaar extra veel te bieden.

In de lente en de herfst is de natuur op zijn mooist

Volop bloeiende bloemen en ontluikend groen in de lente en de rijke kleurenpracht van de herfst… in de lente en de herfst is er nog meer te zien en te ontdekken in de natuur. En als je kampeert, beleef je de natuur zoveel dichterbij dan thuis.

Prettige temperaturen om actief te zijn

Als het minder heet is, is het vaak prettiger om actief bezig te zijn en eropuit te gaan, te wandelen en te fietsen. En niet te vergeten, het installeren van de caravan, het opzetten van de voortent, gaat een stuk relaxter als het niet snikheet is.

Geniet van de rust op de camping

Steeds meer campings zijn van het vroege voorjaar tot aan november open en sommige zelfs het hele jaar door. En de campings zijn een stuk rustiger dan in de zomer. Dus zelf een plek uitzoeken, schoon sanitair… Nog meer voordelen van kamperen buiten het hoogseizoen.

Knusse avondjes, zonder muggen

Je kunt weliswaar minder lang buiten zitten dan in de zomer, maar dat maakt kamperen in het voor- en najaar wel weer extra knus. Kaarsjes aan, spelletjes doen, fleece deken erbij… En bovendien heb je geen last van muggen of andere insecten.

Enkele tips voor als het buiten kouder is…

Blijf warm

Goed eten, een kruik mee naar bed en laagjes kleding… zijn de drie gouden tips om lekker warm te blijven op de camping. Een elektrische deken kan ook heel prettig zijn.

Voorkom vocht, want vocht trekt kou aan

Zorg er daarom voor dat jezelf en ook alles in je caravan droog blijft. Draag waterdichte schoenen, droog handdoeken buiten de caravan en ook koken en afwassen kun je het beste buiten doen of in de voortent. Ventilatie is belangrijk, want ook de lucht die je uitademt is redelijk vochtig. 

Meer tips over kamperen als het buiten wat kouder is? Lees verder

Deel dit bericht