Ga naar inhoud

29 oktober 2019Gezondheid

Eerlijk advies over brilvergoeding

Een paar jaar geleden merkte Toninho dat het lezen van de akkoorden tijdens het gitaar spelen hem meer energie kostte dan eerst.

En zijn verzameling games bleef steeds vaker in de kast staan. Waar hij ’s avonds altijd graag aan het gamen was, kreeg hij daar nu juist hoofdpijn van. “Gewoon vermoeidheid, dacht ik. Onze zoon was net geboren, dus de nachtrust was wat minder. Uiteindelijk besloot ik toch m’n ogen maar eens te laten checken en bleek een bril de oplossing te zijn”, vertelt hij.

Hij besloot toen snel een goedkoop montuurtje uit te zoeken, voor die paar momenten dat hij een bril zou dragen. Maar hij draagt zijn bril steeds vaker en vorig jaar was dat goedkope montuur toch écht aan vervanging toe. Bij de opticien zocht hij een leuk montuur uit: “Van het prijskaartje schrok ik toen toch wel even. € 400 voor het montuur en de glazen…” Een vriend adviseerde hem om eens naar zijn zorgverzekering te kijken, maar hij had alleen een basisverzekering. Daarin zit geen vergoeding voor een bril.

Een aanvullende verzekering afsluiten die de bril vergoedde leek dus logisch. “Omdat de Univé-winkel toch bij ons om de hoek zit, ben ik daar toen even binnengestapt. Ik heb toen de zorgcheck gedaan en kreeg het advies om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Dat vond ik toch best verrassend”, aldus Toninho.

De adviseur stelde hem verschillende vragen om erachter te komen of een aanvullend pakket voor hem zinvol was. Daaruit bleek dat hij alleen een aanvullende verzekering nodig zou hebben voor een bril. “Voor de premie die ik moest betalen, kon ik bijna een bril met een gouden randje kopen”, lacht Toninho. “Fijn dat ik gewoon eerlijk het advies kreeg om geen aanvullende verzekering af te sluiten.”

Hij twijfelde nog wel even over die bril van € 400, toch best een hoop geld. “Maar ik ben stiekem best ijdel en vond het ook gewoon tijd voor een leuk montuur. Die oude bril kon écht niet meer.” Dus schafte hij vorig jaar toch dat hippe montuur aan, inclusief nieuwe glazen op de juiste sterkte. Gamen doet hij weer zonder hoofdpijn, inmiddels samen met zijn zoontje, die Mario Kart ook ontdekt heeft.

Zorgverzekering 2024

Bij Univé heeft u in 2024 al een zorgverzekering vanaf € 138,95 per maand, door onze klanten beoordeeld met een 8,2. Meer weten over onze zorgverzekering?

Bereken mijn premie

Deel dit bericht