Ga naar inhoud

28 augustus 2019Gezondheid

5 tips om een dip na de vakantie te voorkomen

De vakantieperiode zit er inmiddels weer op. Het liefst houd je zo lang mogelijk vast aan dat vakantiegevoel, zonder daarna in een enorme dip te belanden. Maar hoe kun je dat nu het beste doen? 5 tips om een dip na de vakantie te voorkomen.

Pak je gezonde eetgewoontes weer op

De vakantie staat meestal in het teken van lekker eten en drinken en weinig sporten. Het is verleidelijk om daarin te blijven hangen na je vakantie. Probeer toch om je gezonde eetgewoontes zo snel mogelijk weer op te pakken. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Toch is het beter om zo snel mogelijk weer terug te gaan naar een gezond ritme. Daarmee voel je je fitter en voorkom je je juist een dip als je weer aan het werk gaat.

Probeer een nieuwe sport

Naast je gezonde eetgewoontes weer oppakken, voel je je fitter door weer te beginnen met sporten. Was je voor je vakantie uitgekeken op iedere week hetzelfde hardlooprondje? De periode na de vakantie is het perfecte moment om eens een nieuwe sport uit te proberen. Spreek met je vrienden af om het sporten weer op te pakken, zo kun je meteen bijpraten over jullie vakanties. Sporten is daarnaast een goede ontspanning na een lange werkdag en zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen stress.

Denk praktisch

Denk terug aan de dingen die je zo leuk vond tijdens je vakantie. Heb je een stapel boeken uitgelezen, zo genoten van het uitslapen of dat wijntje op het terras? Maak ook in Nederland tijd voor die dingen om het vakantiegevoel vast te houden.

Geniet bewust van thuis zijn

Op vakantie miste je ongetwijfeld ook de nodige dingen, of het nou de pindakaas en hagelslag waren of je eigen bed. Ook thuis zijn heeft zo zijn voordelen: je hebt je eigen spullen weer bij je en je familie en vrienden weer in de buurt. Probeer bewust te genieten van de dingen die je op vakantie miste.

Plan meteen een nieuwe vakantie

De leukste én beste tip om een dip te voorkomen na je vakantie: plan een nieuwe vakantie! Uit onderzoek blijft dat het positieve effect van een vakantie namelijk het grootst is vóór de vakantie. Door een nieuwe vakantie te plannen heb je weer iets om naar uit te kijken en voorkom je een dip na je zomervakantie. Univé helpt je graag met het voorbereiden van een nieuwe vakantie met praktische informatie over de populairste vakantielanden.

Toch een dipje na een zware werkweek? Lees dan onze tips over hoe je ontspant na een zware werkdag.

Deel dit bericht