Ga naar inhoud

Uw pensioen

Hoe ziet uw financiële toekomst eruit? Weet u of u uw pensioen goed heeft geregeld? Via een persoonlijk financieel advies krijgt u een betrouwbaar beeld van uw financiële toekomst.

Maak een afspraak

Uw pensioen en uw financiële toekomst

Het is verstandig nu al na te denken over uw oudedagsvoorziening en die goed te regelen. Met een financieel advies van Univé krijgt u inzicht in uw financiële toekomst. Aan de hand van vragen als 'Wat zijn uw wensen?' en 'Hoeveel heeft u al gereserveerd?' adviseren wij u graag.

Voor mezelf

 • Hoeveel inkomen heb ik nodig als ik met pensioen ben?
 • Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?
 • Heb ik lijfrentepolissen?
 • Kan mijn spaargeld mijn inkomen aanvullen?
 • Kan ik nog bijsparen?

Maak een afspraak

Voor mijn nabestaanden

 • Wat is er geregeld bij mijn overlijden?
 • Krijgen mijn nabestaanden voldoende inkomen?
 • Kan ik nu al iets regelen als aanvullend inkomen voor mijn nabestaanden?
 • Wat heeft mijn werkgever voor mijn nabestaanden geregeld?

Maak een afspraak

Eerder stoppen met werken

 • Hoeveel inkomen heb ik nodig als ik eerder stop met werken?
 • Mag ik mijn pensioen eerder laten uitkeren? Zo ja, wat betekent dat voor mij?
 • Mag ik nu nog bijsparen zodat ik eerder kan stoppen met werken?

Maak een afspraak

Volledig financieel advies of deeladavies?

Univé kan u volledig ontzorgen. Wilt u een volledig financieel advies van Univé? Dan krijgt u van uw adviseur antwoord op al uw financiële vragen. Heeft u geen volledig advies nodig? Dan kunt u bij Univé natuurlijk ook met uw specifieke vragen terecht voor een deeladvies.

Maak een afspraak

Persoonlijk advies

Duidelijk rapport

Maatwerk

Wat kost een pensioenadvies?

Hoeveel een financieel advies kost, hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of u een volledig advies wilt of een deeladvies. Univé werkt op basis van een uurtarief. U krijgt vooraf een voorstel waarin uw advieswensen en de verwachte tijdsinvestering staan beschreven. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over pensioenen

De meest gestelde vragen over pensioenen

Een lijfrenteverzekering kent fiscale regels. Doordat u een lijfrentepolis of een lijfrentebankspaarrekening heeft afgesloten, heeft u de bijbehorende fiscale regels geaccepteerd. Niet elke lijfrente maakt alle soorten aanvullingen mogelijk. Daarom is het belangrijk om uw lijfrente te laten controleren door uw adviseur. Hiermee voorkomt u teleurstellingen op de pensioendatum die u wenst.

Univé bemiddelt in producten van andere verzekeraars. Maar Univé heeft zelf geen eigen levensverzekeringsproducten om een oplossing uit een financieel plan te realiseren. Een financieel plan bestaat daarom vaak uit enerzijds een advies (wat zijn uw wensen, wat heeft u al gerealiseerd en wat kunt u nog aanvullen) en anderzijds de bemiddeling. Dit laatste helpt u bij het afsluiten van een financieel product bij een andere verzekeraar. Univé zal dan tussenpersoon zijn voor dit product.

De AOW-leeftijd verandert inderdaad. Die lag ooit op 65 jaar, maar is inmiddels gewijzigd naar 67 jaar in 2024. Als u eerder wilt stoppen met werken, zult u behoefte hebben aan aanvullend inkomen. Misschien kan uw pensioenregeling een deel daarvan verzorgen, maar in veel gevallen is er aanvulling nodig. In het financieel advies kunnen wij hieraan samen met u aandacht besteden.

Dat is een lastige vraag. Als er gekort gaat worden, krijgt u in de toekomst een lagere pensioenuitkering. Of die uitkering voor u voldoende is, kan aan de hand van een financieel plan worden bepaald.

Daarvoor zijn inderdaad financiële producten op de markt. Wel is het belangrijk om hierover professioneel advies in te winnen. Dit om ervoor te zorgen dat de dekking van uw polis aansluit bij uw wensen.

Veelgestelde vragen over pensioenen

Documenten en voorwaarden van pensioenen

Een advies over uw financiële toekomst wordt uitgevoerd door Univé Pensioen B.V. Hieronder vindt u de documenten van Univé Pensioen B.V.