Ga naar inhoud

7 juni 2022

“Een elektrische deken komt er bij ons niet meer in”

Op zaterdag 7 maart 2020 zat Patrick Kruis met zijn vrouw en zoon (4) gezellig op een verjaardagsfeest. Totdat hij werd gebeld door de politie die gealarmeerd was door de buren. “We ruiken brandlucht in je huis, is er iemand binnen?”, vroegen ze. Damián, hun hond, was alleen achter gebleven. Hij vreesde het ergste. Nog 15 minuten rijden en ze zouden thuis zijn. Niet wetende wat ze daar zouden aantreffen. “Had ik de elektrische deken wel uit gedaan?”, ging er door zijn hoofd. Die deken die hij deze ochtend nog gebruikt had in verband met zijn rugklachten. Een nachtmerrie werd werkelijkheid.

Kortsluiting

Patrick vertelt: “De elektrische deken had inderdaad kortsluiting veroorzaakt. Normaal gesproken zet ik hem altijd uit. Deze keer was ik het vergeten. Er zit een beveiliging op die na bepaalde tijd de elektrische deken vanzelf uitschakelt, maar deze heeft niet gewerkt. Doordat de stekker er nog in zat, ging het fout. We konden pas om 1.30 uur ’s nachts naar binnen. De bovenverdieping en de zolder zagen zwart. Er was rookschade door het hele huis. Giftige stoffen waren vrijgekomen en ons huis werd per direct onbewoonbaar verklaard. Heel heftig allemaal. Het salvage team adviseerde ons nog wat kostbare spullen mee te nemen en toen moesten we vertrekken. Damián ging mee. Maar tot ons grote verdriet hebben we hem na een tijdje moeten laten inslapen.”

Veel te regelen

“En dan komt het moment dat je alles moet gaan regelen. Je hebt tenslotte helemaal niets meer. Geen kleding, geen tandenborstel; 95% van onze bezittingen gingen rechtstreeks naar het grofvuil. Maar ondertussen moesten mijn vrouw en ik fulltime aan het werk. De coronacrisis bereikte op dat moment een hoogtepunt en wij werken allebei in de zorgsector, vandaar. Gelukkig nam Univé Oost ons direct veel werk uit handen door een schade-expert, een schoonmaakbedrijf en een bouwbedrijf in te schakelen. De waarde van onze totale inboedel moest als eerste in kaart gebracht worden. Van onze elektrische apparaten tot aan het kruidenpotje in de keukenkast. En daarna kon de schoonmaak en herinrichting beginnen. Univé stortte meteen een fors bedrag op onze rekening, zodat we nieuwe kleding en noodzakelijke spullen konden kopen. Ook het vakantiehuisje waar we de eerste 3 weken in verbleven werd volledig vergoed door de verzekering.”

Deel dit bericht