Ga naar inhoud

Gezinsongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering kan je niet alleen afsluiten voor jezelf, maar ook voor jouw gezin. Dit noemen we een gezinsongevallenverzekering. Met een gezinsongevallenverzekering is jouw hele gezin verzekerd van een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zo kun je makkelijker extra kosten opvangen.

Wat is een gezinsongevallenverzekering?

Een gezinsongevallenverzekering sluit je af voor je hele gezin. Maar gezinnen heb je natuurlijk in verschillende groottes en vormen. Wat wij verstaan onder een gezin is een samenstelling met één of meerdere kinderen. Je kan je bijvoorbeeld verzekeren als alleenstaande ouder met kinderen of als stel met kinderen.

Is de tijd aangebroken dat jouw kind of kinderen gaan studeren en gaan ze op kamers? Dan zijn ze ook nog gewoon meeverzekerd met de gezinsongevallenverzekering. Ook als ze naar het buitenland gaan. Dan geldt de verzekering voor maximaal 12 maanden achter elkaar.

Bij de gezinsongevallenverzekering kan je kiezen tussen verschillende bedragen bij het afsluiten van je verzekering. Zo kan je bij blijvende invaliditeit kiezen uit € 75.000,- of € 150.000,- en bij overlijden zijn de opties € 10.000,- en € 25.000,-. Bij het ontvangen van dit bedrag ben je volledig vrij om te bepalen waar je het geld aan uitgeeft. Hoeveel je ontvangt ligt aan de ernst van de invaliditeit.

Voordelen gezinsongevallenverzekering Univé

Bij Univé bieden we ongevallenverzekeringen aan voor verschillende soorten huishoudens. Zo weet je zeker dat je een hebt die bij de past. Een van de voordelen van de gezinsongevallenverzekering is dat je jouw gezin in één keer verzekerd. Zo hoef je niet vaker al jouw gegevens in te vullen. Wel zo makkelijk.

Een ander voordeel van de gezinsongevallenverzekering is dat jouw kinderen gratis meeverzekerd zijn. Je betaald alleen extra wanneer je een partner toevoegt aan de verzekering.

Met de gezinsongevallenverzekering zijn jouw kinderen ook verzekerd voor tandheelkundige hulp tot € 1.000,-. Dit betekend dat wanneer er sprake is van medisch noodzakelijke tandheelkundige kosten als gevolg van een ongeval, jouw kinderen recht hebben op een bedrag van maximaal € 1.000,-. En dat is volledig gratis.

Wie kan ik meeverzekeren?

Naast jouw biologische kinderen kan je natuurlijk ook jouw pleeg- en stiefkinderen meeverzekeren. Uitwonende kinderen zijn niet meeverzekerd, tenzij ze uitwonend zijn omdat ze een studie volgen. Verder is er geen maximum leeftijd voor thuiswonende kinderen, maar gaan je kinderen het huis uit? Dan kunnen ze het beste zelf de Ongevallenverzekering afsluiten.

Bereken je premie