Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de oldtimerverzekering

U gebruikt uw oldtimer om aan te sleutelen, te poetsen, er lekker mee te toeren of ermee naar een oldtimerbijeenkomst te gaan. Meerijden in een optocht of parade is ook geen bezwaar. Belangrijk is dat het activiteiten zijn waarin uw oldtimer centraal staat; het voertuig en het merk/model vormen uw hobby.

Voor de oldtimerverzekering moet uw auto, motor, bromfiets of tractor minimaal 25 jaar oud zijn.

Nee, deze oldtimerverzekering biedt hiervoor geen dekking. Maar met onze auto-, motor-, bromfiets- of tractorverzekering kunnen wij u een prima dekking bieden.

Nee, deze verzekering kent geen no-claimkorting of schadevrije jaren. Maar bij een schade wordt uw premie ook niet verhoogd.

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling Oldtimer voor de motorrijtuigenbelasting, mag u de oldtimer tussen 1 december en 1 maart niet gebruiken. Univé kent geen schorsing of tijdelijke stopzetting van de verzekering. U kunt de verzekering beëindigen, maar dan is er ook geen dekking voor diefstal of brand. En dan moet u uiterlijk vóór 1 maart opnieuw minimaal een WA-verzekering voor uw oldtimer afsluiten, omdat u anders als onverzekerd bij de RDW geregistreerd staat.

Nee, er worden in de Univé-oldtimerverzekering geen schadevrije jaren gebruikt of bijgehouden. Bij beëindiging van de verzekering worden dan ook geen schadevrije jaren aangemeld bij Roy-data.

Univé kent het begrip 'polisbedenktijd': nadat u de verzekering heeft afgesloten, ontvangt u uw polis en de voorwaarden. Bent u daarover niet tevreden en is er geen schade met uw oldtimer veroorzaakt, dan kunt u die binnen 14 dagen terugsturen. U bent dan niet verzekerd en wij brengen u niets in rekening.

Nee, u moet zelf een taxatie regelen. U kunt daarvoor contact opnemen met een expert die ingeschreven staat bij één van de volgende instanties:

Het rapport is 3 jaar geldig, gerekend vanaf de taxatiedatum. Voordat de geldigheidsperiode afloopt, krijgt u van ons een bericht.

​Ja, als u een casco-dekking aanvraagt, moet u een taxatierapport hebben dat niet ouder dan 1 jaar is. Bij total loss of diefstal baseren wij de schadevergoeding op de taxatiewaarde.

​Ja, dat mag zo nu en dan, maar alleen met u als chauffeur. U moet dit bij Univé melden, zodat u een clausule op de polis krijgt. Hiervoor rekenen wij geen extra premie.

U rijdt met uw oldtimer maximaal de volgende kilometers:

  • oldtimer auto maximaal 7.500 kilometer per jaar
  • oldtimer motor maximaal 5.000 kilometer per jaar
  • oldtimer bromfiets maximaal 2.000 kilometer per jaar

Wilt u meer rijden? In ruil voor een toeslag op de premie mag u 2 keer zo veel kilometers rijden.

Nee. Als de geldigheidsdatum gepasseerd is, wordt bij een total loss of diefstal de schadevergoeding op de dagwaarde gebaseerd tot maximaal het verzekerd bedrag op uw polis. Door een nieuw, recent rapport in te leveren kunt u opnieuw een periode van 3 jaar laten ingaan waarin wij een total loss of diefstal vergoeden op basis van de nieuwe taxatiewaarde.

Nee, standaard heeft elke oldtimerverzekering van Univé een WA-dekking.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Natuurlijk sluit u uw oldtimer af en laat u geen sleutels achter. Daarnaast gelden de volgende preventie-eisen:

  • Auto: is het verzekerd bedrag van uw oldtimer auto minstens € 20.000, dan moet u deze beveiligen met minimaal een CCV-goedgekeurde mechanische beveiliging. Bijvoorbeeld een stuurbeugel, een versnellingsbakslot of een wielklem.
  • Motor: heeft u een oldtimer motor, dan moet u altijd minstens 1 ART-slot uit de klasse 4 of 5 gebruiken.
  • Bromfiets: voor uw oldtimer bromfiets moet u minimaal 1 ART-slot uit klasse 3 of hoger gebruiken.
  • Tractor: hiervoor gelden geen aanvullende preventie-eisen.