Ga naar inhoud

30 januari 2024Gezondheid

AED- en reanimatietraining bij vv Winsum

Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) speelt daarin een cruciale rol, omdat vaak al kan worden begonnen met een AED-reanimatie voordat de hulpdiensten gearriveerd zijn. Om zoveel mogelijk mensen te leren hoe een AED werkt, vond er in de kantine van vv Winsum een training plaats.

De training werd gratis aangeboden vanuit de samenwerking tussen maatschappelijk partner vv Winsum en Univé Noord-Nederland. Vv Winsum hecht veel waarde aan veilig en gezond sporten voor zowel de spelers, als de vrijwilligers en toeschouwers.

Sporthulpverlener
Daarom is er iedere zaterdag een sporthulpverlener aanwezig, die altijd een EHBO-tas met een AED bij zich draagt. Ook beschikt vv Winsum over twee AED’s die op de gebouwen hangen. Deze AED’s zijn aangesloten op het netwerk van HartslagNu, het landelijke reanimatieoproepsysteem van Nederland.

EHBO-cursus
Op woensdag 7 februari vindt er ook een EHBO-cursus plaats in de kantine, zodat de kennis van alle vrijwilligers weer up-to-date is.

Deel dit bericht