Ga naar inhoud

15 februari 2024Ledenorganisatie

Wie verdient de eerste Liefke Munneke Prijs?

In oktober van dit jaar zal de eerste Liefke Munneke Prijs worden uitgereikt. De prijs is een aanmoedigingsprijs voor een organisatie of een persoon die een goede, positieve en belangrijke bijdrage levert aan de toekomst van het mijnbouwschadegebied.

De prijs is een initiatief van de Ledenraad van Univé Noord-Nederland. Liefke Munneke (1956 – 2021) was namelijk lid van de Ledenraad van de coöperatieve verzekeraar. Munneke zette zich met ziel en zaligheid in voor de belangen van de slachtoffers van de mijnbouwschade in Groningen. Tegelijkertijd zette zij zich in voor de andere uitdagingen in het gebied, zoals vergrijzing, obesitas, de leegloop en armoede.

Blijvend geëerd
“Iemand die zoveel goeds heeft gedaan voor de samenleving verdient het om blijvend geëerd te worden. Want een mens is pas vergeten als zijn of haar naam niet meer genoemd wordt”, legt Jan Dijkstra – bestuurder van Univé Noord-Nederland – uit.

De prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt. Aan de Liefke Munneke Prijs is een geldprijs van € 10.000,- gekoppeld. Dit geldbedrag moet gebruikt worden om het initiatief verder te ontwikkelen of te realiseren.

Nominaties
De prijs wordt in oktober uitgereikt tijdens een speciale ceremonie in de Nicolaïkerk in Appingedam. Leden van de Ledenraad en medewerkers van Univé Noord-Nederland kunnen genomineerden aandragen. Een speciale commissie – bestaande uit ledenraadsleden Nathalie Schouten, Jan Wolthuis en Jaap Pilon – buigt zich vervolgens over deze genomineerden. De commissie wijst drie genomineerden aan. Enkele weken voor de uitreiking wordt de winnaar bekend.

Deel dit bericht