Ga naar inhoud

Trouwen of registreren als partners

Gefeliciteerd met deze bijzondere gebeurtenis. Ongetwijfeld moet u veel regelen. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet u rekening mee houden?

Het kan zijn dat u en uw partner verschillend verzekerd zijn voor bepaalde risico’s. Daarom is het goed om uw verzekeringen eens naast elkaar te leggen en onder de loep te nemen.

Uw verzekeringen samenvoegen
De kans is groot dat u allebei dezelfde verzekeringen heeft. Vrijwel altijd is het dan voordeliger om deze verzekeringen samen te voegen. Wel zo overzichtelijk ook.

Uw inboedelverzekering
Uw gezamenlijke inboedel zal vrijwel altijd meer waard zijn dan de oorspronkelijke inboedel in uw woning. Om goed verzekerd te zijn, moet u dan uw inboedelverzekering aanpassen aan de nieuwe situatie. Daarom is het verstandig contact op te nemen met de Univé-winkel bij u in de buurt. Samen met uw adviseur bepaalt u dan eenvoudig de juiste waarde.

Twee of meer voertuigen?
Hebben u en uw partner beiden een auto of motor? Dan kunt u extra voordeel behalen. Want bij Univé ontvangt u op een tweede auto- of motorverzekering dezelfde no-claimkorting als u bij Univé heeft op de eerste verzekerde auto of motor.

Uw zorgverzekering
In uw nieuwe situatie kunt u mogelijk ook profiteren van de eventuele collectieve zorgverzekering van uw partner. Uw Univé-adviseur kan u hierbij helpen.

Elkaar financieel ontzorgen
Nu u bent getrouwd of geregistreerde partners van elkaar bent geworden, heeft u misschien behoefte aan extra financiële zekerheid bij overlijden. Bijvoorbeeld aan een:

Hiermee dekt u zich in tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Een welkome aanvulling voor later. Voor de financiering van de uitvaart, de aflossing van de hypotheek of als extra inkomen. Uw Univé-adviseur kan u er alles over vertellen.

Advies van Univé

Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé.
En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door uw huwelijk of partnerregistratie flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak

Minder geregel met het verzekeringspakket van Univé

We snappen dat het regelen van uw verzekering(en) niet een van de leukste klusjes is wanneer u bijna gaat trouwen. Met het verzekeringspakket van Univé maakt u het uzelf in ieder geval al een stukje makkelijker. Alle verzekeringen onder één dak, het voorkomen van dubbele dekkingen en een korting die kan oplopen tot 10% van u gehele premie. Kijk hier voor meer informatie over het verzekeringspakket en de pakketkorting.