Ga naar inhoud

Waarborgfonds Motorverkeer

Er is schade ontstaan aan uw voertuig. Misschien kan uw schade worden verhaald op het Waarborgfonds Motorverkeer. Hieronder kunt u lezen wanneer u hiervoor in aanmerking komt, welke eisen het Waarborgfonds stelt en wat u eventueel (nog) moet doen.

Welke eisen stelt het Waarborgfonds?

  • De schade moet zijn veroorzaakt door een ander motorrijtuig.
  • Binnen 14 dagen na het ontdekken van uw schade moet er aangifte zijn gedaan bij de politie, bijvoorbeeld online via www.politie.nl​
  • Er moeten getuigen zijn die gezien hebben dat uw motorrijtuig onbeschadigd werd geparkeerd en daarna op dezelfde plaats met schade werd aangetroffen, zonder dat er tussentijds mee is gereden. Ook een partner, familielid, collega of passagier kan getuige zijn.

Wat moet u (nog) doen?

  • Heeft u nog geen aangifte gedaan bij de politie? En zijn er nog geen 14 dagen verstreken na het ontdekken van de schade? Doe dan zo snel mogelijk aangifte, bijvoorbeeld digitaal via www.politie.nl.
  • Wilt u een kopie van de politieaangifte mailen naar schade@unive.nl onder vermelding van uw schadenummer?
  • Wilt u ons de namen en adressen van getuigen toesturen? Hiervoor kunt u het digitale formulier invullen en via de knop boven in het formulier naar ons versturen.

Via www.schadezonderdader.nl kunt u controleren of uw claim voor vergoeding door het Waarborgfonds Motorverkeer in aanmerking komt.

Meer informatie leest u op de site van het Waarborgfonds Motorverkeer. Daar vindt u onder meer de informatiebrochure​.​​