Ga naar inhoud

Heb je een fietsverzekering nodig?

Met een fietsverzekering is je fiets goed verzekerd bij diefstal, beschadiging of een aanrijding. Ook kun je kiezen voor aanvullende dekkingen als Pechhulp, zodat je altijd weer thuis komt als je met pech langs de weg staat.   

Een fietsverzekering is niet verplicht, maar het kan wel slim zijn om je fiets te verzekeren. Stel jezelf daarbij een aantal vragen. 

Hoeveel is mijn fiets waard? 

Heb je een wat oudere fiets of tweedehands fiets, dan is het meestal niet interessant om je fiets te verzekeren. Tegenwoordig zijn elektrische fietsen steeds populairder, die zijn wat duurder en worden ook nog eens vaker gestolen. In dat geval kan het wel interessant zijn om je fiets te verzekeren. 

Waar stal je je fiets? 

Staat je fiets vaak in een afgesloten op beveiligde berging, bijvoorbeeld bij jou thuis of op het station? Dan is de kans op diefstal klein en is een fietsverzekering voor jou misschien minder interessant. Maar stal je je fiets vaak op onbeveiligde plekken of bijvoorbeeld op straat in een drukke stad, dan is de kans op diefstal groter. 

Een goed ART-fietsslot verkleint de kans op diefstal. Zet daarom je fiets altijd op slot, ook als je hem binnen zet. 

Kun je eventuele schade zelf betalen? 

Heb je geen geld achter de hand om bij schade of diefstal je fiets te laten repareren of een nieuwe te kopen? Dan is het slim om een fietsverzekering af te sluiten. 

Lees meer over onze fietsverzekering

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?