Opstalverzekering VvE: hoe is het geregeld voor u?

U hoeft zelf geen opstalverzekering af te sluiten als u een appartement koopt in een complex met meerdere appartementen. Bij een appartementencomplex sluit de VvE een Gebouwenverzekering af voor het hele gebouw. Onze Gebouwenverzekering is dus eigenlijk onze 'Opstalverzekering VvE'. Hij biedt uitgebreide dekkingsmogelijkheden, waardoor u zich in elk geval geen zorgen hoeft te maken over de financiële gevolgen. De Gebouwenverzekering dekt schade aan het gebouw zoals muren, gevels en vloeren bij onder andere brand-, storm- en waterschade.

Met de Glasverzekering betalen wij de kosten van glasbreuk aan uw VvE. Ook als deze schade is veroorzaakt zonder dat er sprake is van brand of storm. Wij vergoeden dan ook de kosten om de nieuwe ruit te plaatsen. En de kosten van een eventuele noodvoorziening. De Roerende zakenverzekering dekt de schade aan de inventaris en voorraad.

Als een brand of storm uw gebouw beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee bent u er vaak nog niet. Want beschadigde delen moet u bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. Gelukkig dekt de Opruimingskostenverzekering, als aanvulling op de Gebouwen- en/of Roerende zakenverzekering, voor uw VvE de kosten voor het opruimen van de beschadigde delen. De opruimingskosten zijn verzekerd als de oorzaak van de schade ook gedekt en uitgekeerd wordt door de Gebouwen- en/of Roerende zakenverzekering.

In de opstalverzekering voor uw VvE nemen wij de appartementsclausule op. Dit is een clausule waarin staat dat als er schade ontstaat door de schuld van één appartementseigenaar, de schade toch wordt vergoed. Verbeteringen die de eigenaar zelf uitvoert, moeten door de eigenaar van het appartement verzekerd worden. Dit kan op een Eigenaarsbelangverzekering van Univé.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?
Ja
Nee

Bedankt voor uw feedback.