Zijn er alarmeisen voor auto's en zo ja, welke?

Voor auto's met een oorspronkelijke cataloguswaarde tot € 50.000 gelden er geen alarmeisen.

Voor auto's die jonger dan 5 jaar zijn geldt bij een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de € 50.000 en € 85.000 dat u een alarmsysteem klasse 3 moet laten installeren. Voor auto’s met een oorspronkelijke cataloguswaarde van meer dan € 85.000 moet het een alarmsysteem klasse 5 of TV01 zijn.

Auto's die 5 tot 10 jaar oud zijn met een oorspronkelijke cataloguswaarde tot € 85.000 hebben geen alarmsysteem nodig. Is de oorspronkelijke cataloguswaarde hoger dan € 85.000, dan moet u een alarmsysteem klasse 3  laten installeren.

Heeft u een auto die 10 jaar of ouder is met een cataloguswaarde van meer dan € 50.000, dan volstaat een alarmsysteem klasse 1.

Voor de alarmsysteemclausules geldt: als het bouwjaar niet overeenkomt met de datum op deel 1A (importauto's), dan wordt de leeftijd van de auto bepaald door (bouwjaar minus ingangsjaar) in plaats van (ingansdatum minus datum deel 1A).

Heeft u schade aan uw auto? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de autoverzekering

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?
Ja
Nee

Bedankt voor uw feedback.