Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over Brexit en de reis- en annuleringsverzekering

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020. De EU en het VK hebben inmiddels afspraken gemaakt. Heeft u vragen over de Brexit met betrekking tot uw reis? Begrijpelijk. We hebben daarom hieronder zoveel mogelijk vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Kijk voor meer informatie over de Brexit op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ik ben al op vakantie/onderweg

Heeft u spoedeisende hulp nodig in het buitenland? Dan vergoedt uw basis zorgverzekering het bedrag dat u in Nederland vergoed zou krijgen voor de behandeling. Is de behandeling in het buitenland duurder? Dan moet u een deel zelf betalen. Heeft u de dekking ‘Medische kosten’ op uw reisverzekering? Dan kunt u deze kosten op uw reisverzekering indienen. Wij betalen de kosten alleen als u vooraf contact heeft opgenomen met de Alarmcentrale: +31 592 348 112.

Neem hiervoor contact op met uw vervoerder. Krijgt u geen vergoeding van uw vervoerder en heeft u een annuleringsverzekering bij ons, dan geldt het volgende:

  • Bedraagt de vertraging minder dan 8 uur?
    U krijgt dan geen vergoeding.
  • Bedraagt de vertraging 8 uur of meer?
    U krijgt dan een vergoeding van maximaal de reissom voor 3 ongebruikte vakantiedagen.
    Dit geldt ook als u vanuit Nederland naar uw vakantieadres bent vertrokken vanaf een vliegveld in het buitenland. Het maakt niet uit of u met het openbaar vervoer of met uw eigen auto hierheen bent gereisd.

Nee, hiervoor is geen dekking op de reis- en annuleringsverzekering.

Ja, de polis blijft gewoon geldig. Ook als u hierdoor langer op reis bent dan de periode die staat vermeld op de polis. De polis blijft geldig tot de eerstvolgende mogelijkheid dat u naar huis kunt.

Ik ben thuis

Nee, de annuleringsverzekering is al geldig op het moment van afsluiten van de verzekering. Een deel van het risico is dus al gelopen. U krijgt de door u betaalde premie niet terug.

Het VK hoort na de Brexit nog bij Europa, dus de Europadekking van de reis- en annuleringsverzekering blijft volstaan. U hoeft dus geen werelddekking af te sluiten.

Ja, u kunt uw kortlopende reisverzekering opzeggen. U krijgt uw betaalde premie terug. Betreft dit een combinatie van een kortlopende reis- met annuleringsverzekering, dan ontvangt u alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.