Ga naar inhoud

18 april 2016

Innovatief zorgproject ‘Delft City Shuttle’ wint Univé Paludanus Prijs

PERSBERICHT- Het innovatieve zorgproject ‘Delft City Shuttle’ van GGZ Delfland heeft vandaag de Univé Paludanus Prijs 2015 gewonnen. Bij het project ‘Delft City Shuttle’ zitten cliënten van GGZ Delfland achter het stuur. In samenwerking met diverse partners verzorgen zij het vervoer van toeristen via een circle-line door de stad. GGZ Delfland wint een film over het project, een onderscheiding en een geldbedrag van 15.000 euro. Univé Zorg heeft de Paludanus Prijs in het leven geroepen om een tastbare bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering in de zorg.

Cliënten GGZ Delfland maken verbinding via circle-line

Samen met diverse partners, zoals een hotel, een camping, De Porceleyne Fles (Royal Delft) en de TU Delft heeft GGZ Delfland een circle-line door de stad opgezet. Met milieuvriendelijke elektrische wagens rijden cliënten toeristen rond tussen de locaties. Voor de toeristen is dit een handige service en voor de cliënten een prachtige werkervaringsplek met goede mogelijkheden om door te stromen naar een betaalde baan. 

‘Partners samen achter maatschappelijk belang'

Vandaag gingen drie genomineerde innovatieve zorgprojecten de strijd met elkaar aan tijdens een feestelijke bijeenkomst in Vianen. Een onafhankelijke jury onder leiding van Pia Dijkstra verkoos ‘Delft City Shuttle’ tot winnaar. Anja van Driel, manager GGZ Delfland, Trudy Hardy, chauffeur en Martijn Kirsten, manager DOEL namen de Paludanus Prijs in ontvangst uit handen van Martijn Lekx, manager marketing van Univé. 'Univé is heel trots op deze prijswinnaar. Juist het coöperatieve karakter van dit project sluit erg aan bij wie wij zijn. Commerciële bedrijven en een zorginstelling die zich samen scharen achter een maatschappelijk belang', aldus Lekx.

Anja van Driel: 'We zijn er heel trots op dat we deze prijs hebben gewonnen! Dat ons initiatief beloond wordt. De partners met wie we dit project hebben opgezet hebben echt hun nek uit gestoken. Deze prijs bevestigt waar we allemaal in geloofd hebben en waar we iedere dag hard aan werken.'

Paludanus Publieksprijs

Nieuw dit jaar is de Paludanus Publieksprijs. Via social media konden mensen hun stem uitbrengen op het project dat hen het meeste aansprak. Het project dat de meeste stemmen wist binnen te halen was ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’. Dit project wint de Paludanus Publieksprijs en krijgt een bedrag van 1000 euro. Uit de mensen die hun stem hebben uitgebracht wordt een naam getrokken en deze persoon krijgt een mooie prijs toegestuurd.

‘Centralisatie Nachtzorg 2.0’ en ‘Samen kiezen’

De andere twee genomineerden waren het project ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’ van GGZ Eindhoven en ‘Samen kiezen’ van Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis.

Het project ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’ heeft als basis de inzet van slimme technologie tijdens nachtdiensten op klinische afdelingen van GGZ Eindhoven. Dit heeft onder andere gezorgd voor een hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid terwijl de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Cliënten kunnen nu op eenvoudige wijze en ongeacht het tijdstip contact leggen met het centrale nachtzorgteam.  

Het project ‘Samen kiezen’ focust zich op de wens van kankerpatiënten om - in samenspraak met hun behandelende specialisten - een voor hen zo passend mogelijke keuze te laten maken uit de voor hen beschikbare behandelopties. Daarvoor is de 'Keuzehulp' ontwikkeld: een online tool die ervoor zorgt dat de patiënt beter wordt geïnformeerd en meer begrip krijgt voor zijn ziekte.

Univé Paludanus Prijs

De Univé Paludanus Prijs werd dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. Kijk voor meer informatie over de winnaar en de andere genomineerden op: www.unive.nl/paludanusprijs

Deel dit bericht