Ga naar inhoud

13 mei 2014

Veranderingen in bestuur Coöperatie Univé

​Uitvoerend bestuurder Conrad Rombout van Coöperatie Univé heeft vandaag zijn vertrek bij de verzekeraar aangekondigd. Rombout doet dat om persoonlijke redenen. Cors Hage, voorzitter van het bestuur betreurt Rombouts besluit ten zeerste, maar heeft begrip voor zijn motivatie. Rombout blijft actief binnen Univé totdat een geschikte opvolger voor hem is gevonden.

Rombout trad begin 2012 aan als uitvoerend bestuurder in de one tier board van Coöperatie Univé, waar hij verantwoordelijk werd voor commercie. Hoewel hij het zeer naar zijn zin heeft bij Univé heeft hij toch besloten het bedrijf te verlaten. “Mijn vrouw is Zweedse en woont en werkt in Stockholm. Al vijf jaar lang zien we elkaar alleen in de weekenden. Uiteindelijk hebben we een voor ons beiden lastige knoop doorgehakt. We verhuizen begin volgend jaar naar Italië en gaan daar samen een nieuw bestaan opbouwen. Het is een moeilijke beslissing geweest, want ik heb de afgelopen twee jaar met heel veel plezier en passie gewerkt aan de hervorming van Univé tot een toekomstbestendig verzekeringsbedrijf. Dat werk is nog niet af, maar al wel een heel eind gevorderd”, aldus Rombout.

Naast Rombout zal niet-uitvoerend bestuurder Aart van Wincoop aftreden op grond van het rooster van aftreden. Van Wincoop werkte twintig jaar in diverse bestuursfuncties bij Univé. “Ik heb een fantastische tijd bij Univé gehad. De laatste jaren zijn we druk geweest met de ontvlechting van Univé uit UVIT, het samenwerkingsverband met VGZ, IZA en Trias. Dat proces is succesvol afgerond. Univé kan vol vertrouwen kijken naar de toekomst.”

Onder leiding van het huidige, zeskoppige bestuur is Univé weer op eigen benen komen te staan en heeft het een onverminderd sterke positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Voorzitter van het bestuur Cors Hage: “Ondanks de ontvlechting uit UVIT bleef de klanttevredenheid van Univé op peil, die behoort tot de hoogste in Nederland. Bovendien vielen tal van Univé-producten de laatste jaren bij onafhankelijke vergelijkingen in de prijzen als ‘Beste Koop’. Ik ben ervan overtuigd dat de coöperatieve organisatievorm van Univé – het werken zonder winstoogmerk, altijd dicht bij onze klanten door onze unieke lokale aanwezigheid – een geweldige pre blijft voor ons bedrijf. Onze opdracht is om deze coöperatieve gedachte in een modern jasje te steken. Daar zijn we druk mee bezig en dat proces zal ook de komende jaren verder vorm krijgen.”

Deel dit bericht