Ga naar inhoud

27 mei 2014

Univé zet in op uitbreiding Brabant en Limburg

​PERSBERICHT - Univé Zuid te Eindhoven wordt eind mei 2014 overgenomen door Univé Rivierenland en Univé Het Zuiden. Door deze overname kunnen Univé klanten beter en gerichter worden bediend. Daarnaast zetten de Regionale Univé’s hun kennis, ervaring en middelen in om verder uit te breiden binnen de werkgebieden Brabant en Limburg.

Verandering markt

“Het pand op de Boschdijk te Eindhoven is te groot voor ons en sluit daarom per 1 juni haar deuren. Omdat wij dichtbij onze klanten willen zijn, streven wij om een winkel in Eindhoven en Tilburg te openen voor het einde van het jaar”. Aldus Dirk Burger, directeur Univé Het Zuiden. “Wij zien dat het type klantbezoek verandert. Vroeger kwamen klanten voor alles in de winkel. Maar een aantal producten zoals bijvoorbeeld auto- of reisverzekering worden nu meer afgesloten via het internet. Juist voor de complexere verzekeringen heeft de klant graag een goed en persoonlijk advies. De overname van Univé Zuid zorgt ervoor dat wij uitbreiden met medewerkers en onze klantenportefeuille. Wij blijven natuurlijk de particuliere markt goed bedienen, maar willen ook onze positie binnen het MKB versterken.”

Uitbreiding

Univé Het Zuiden breidt met een winkel in Tilburg (en Eindhoven) uit. Ook Univé Rivierenland opent in het derde kwartaal van 2014 met een winkel in Den Bosch. Naast de winkel in Venlo verwacht Rivierenland in 2015 in Limburg verder uit te breiden.

Adviesorganisatie

Univé Zuid is indertijd opgericht door Coöperatie Univé U.A. om het werkgebied in het zuiden van het land uit te breiden. Door de strategische heroverweging van de Coöperatie richt zij zich meer op haar rol als verzekeraar. Daarom is er besloten om Univé Zuid over te laten nemen door twee Regionale Univé’s: Univé Rivierenland (60%) en Univé Het Zuiden (40%). De Regionale Univé’s zijn adviesorganisaties die dichtbij de klant staan en op deze manier klanten helpen en adviseren om zelf keuzes te maken, zodat zij grip krijgen op hun financiën.

Deel dit bericht