Ga naar inhoud

28 mei 2019

Univé nieuwe ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers

Univé is officieel benoemd tot nieuwe ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers. In het Drentse hoofdkantoor van Univé in Assen nam Etienne de Cooker, directeur N.V. Univé Schade het stokje over van Fred Heerink, directeur van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Samen richting Nul verkeersslachtoffers heeft als doel om in Drenthe zo dicht mogelijk bij nul verkeersslachtoffers te komen. Ieder jaar wordt er een hoofdambassadeur benoemd.

Etienne de Cooker: “Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers is jarenlang afgenomen, maar in 2015 nam dat ineens weer toe. In 2018 was er zelfs een stijging naar 26 dodelijke slachtoffers in Drenthe. Wij maken ons daar zorgen over. Elk slachtoffer is er één te veel. Daarom zetten wij ons in Drenthe graag in als ambassadeur.”

Thema’s

Univé pakt als ambassadeur drie hoofdthema’s bij de kop: e-bikes, smartphonegebruik in het verkeer en het opfrissen van verkeerskennis. Daarnaast bekijkt Univé of ze nieuwe onderdelen kunnen toevoegen aan hun eigen verzekeringen. Ook onderzoeken ze of er een mogelijkheid is om ongevallencijfers te ontsluiten. Die cijfers zijn belangrijk om een beter beeld te krijgen van de verkeers(on)veiligheid in Drenthe.

Waardevolle partner

Tijdens de overdracht benadrukten Fred Heerink en verkeersgedeputeerde Henk Brink dat ze blij zijn met Univé als nieuwe ambassadeur. Henk Brink: “Univé is in een waardevolle partner. Ze hebben een uitgebreid netwerk waarmee ze inwoners van Drenthe goed kunnen bereiken. Niet alleen over verzekeringszaken, maar ook over verkeersveiligheid.” Fred Heerink is het daarmee eens: “Ik ben blij dat Univé het stokje overneemt. De VRD heeft zich ingezet om partijen bij elkaar te brengen het afgelopen jaar. Vanuit een andere invalshoek zal dat nu verder worden gebracht. Waarbij Univé haar expertise op het gebied van datavergaring en verwerking kan inzetten om vanuit verschillende partijen gegevens (data) te bundelen tot bruikbare informatie. Dat zal ons in Drenthe weer verder helpen.”

Deel dit bericht