Ga naar inhoud

15 augustus 2019

Univé keurt 750 brandblussers voor klanten in Zuid Nederland

Het aantal branden stijgt, en de brandweer moet steeds vaker uitrukken. Univé wil dit tegengaan, en heeft daarom onlangs zo'n 750 brandblussers van haar verzekerden gratis gecontroleerd. Het gaat om klanten uit de omgeving van de winkels in Terneuzen, Wouw en Zeeland (NB). De controle van brandblussers is zo'n succes dat die wordt uitgebreid naar meer winkels. 

Univé Zuid Nederland weet als brandverzekeraar dat elke brand een grote impact heeft op gezinnen en op ondernemers. Arie van Burgel, bestuurder bij Univé: 'Wij hopen met dit initiatief de schade bij onze klanten fors te verminderen. Als verzekeraar richten we ons juist op het voorkomen en beperken van schade. Veel klanten hebben wel brandblussers maar deze worden vaak niet onderhouden. Je moet er van op aan kunnen dat het blusapparaat het ook echt doet wanneer dit nodig is!'

Meer winkels

Zo'n 1.000 klanten zijn de afgelopen maanden uitgenodigd voor een gratis keuring in de buurt van de Univé winkels. Inmiddels zijn er zo'n 750 apparaten gekeurd. Dit gebeurde zowel voor ondernemers, als voor gezinnen met een woning met een rieten dak of grote bijgebouwen. Vanwege dit succes wordt de actie dit najaar uitgebreid naar klanten van de winkel in Sliedrecht. Voor 2020 staan nog meer winkels op de planning.

Deel dit bericht