Ga naar inhoud

8 maart 2021

Univé introduceert eerste mobiele winkel in Zeeland

Univé gaat Zeeuwse klanten bedienen vanuit een mobiele winkel. Vanaf dinsdag 9 maart trekt een aantal adviseurs namens de coöperatie de provincie in met een camper om op locatie met klanten in contact te komen voor het bieden van hulp en advies.

Het is de eerste keer dat Univé deze nieuwe vorm van klantbediening inzet. De mobiele winkel doet van dinsdag tot en met donderdag op vaste dagen en tijdstippen achtereenvolgens Vlissingen, Burgh-Haamstede, Zierikzee en Goes aan.

Reistijd

Volgens René van Gils, bestuurder van Univé Zuid-Nederland, voorziet het mobiele winkelconcept in de blijvende behoefte van klanten om een adviseur fysiek op locatie te kunnen spreken. ‘In Zeeland bood tot de komst van de mobiele winkel alleen onze winkel in Terneuzen en Middelburg die mogelijkheid. Voor veel bewoners van Schouwen-Duiveland, Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren betekent zo’n afspraak al gauw een reistijd van 30 tot 60 minuten’, aldus de bestuurder.

Dichtbij

‘Als regionaal gerichte coöperatie met een lokale betrokkenheid staat Univé dichtbij haar klanten. Figuurlijk betekent dit dat we onze klanten goed kennen, weten wat er lokaal speelt en op welke manier we kunnen helpen risico’s te voorkomen en beperken,’ legt Van Gils uit. ‘Maar ook letterlijk willen we dichtbij zijn. In de buurt, open voor laagdrempelig contact. Op een flexibele manier maakt onze mobiele winkel dit mogelijk voor veel van onze Zeeuwse klanten.’

Blijvende behoefte

Van Gils benadrukt dat Univé’s winkels, 110 stuks in heel Nederland, een unieke rol spelen in het contact tussen de coöperatie en haar leden en een cruciaal en vertrouwd element vormen in Univé’s relatie met hen. ‘De behoefte aan menselijk contact blijft en met onze winkels bieden we de mogelijkheid hiervoor op een onderscheidende manier. In sommige regio’s zien we echter ook dat klanten een deel van hun zaken online regelen, waar we uiteraard ook in voorzien.’ Dat op de genoemde (schier)eilanden de behoefte aan winkelbezoek de afgelopen jaren is verminderd, wil volgens Van Gils niet zeggen dat deze behoefte is verdwenen. ‘Met onze mobiele winkel zijn we er daarom voor iedereen die het prettig vindt om met of zonder afspraak met een van onze adviseurs om de tafel te te gaan. Zo blijven we dichtbij.’

Beschikbaarheid

De mobiele Univé-winkel is vanaf 9 maart op dinsdagen te vinden in Vlissingen. Op woensdagen rijdt de camper naar Burgh-Haamstede en Zierikzee, terwijl de winkel op donderdag haar deuren opent in Goes. Parkeerlocaties en openingstijden staan vermeld op www.univezn.nl/mobiele-winkel-zeeland, waar klanten hun afspraken online kunnen inplannen.

Deel dit bericht