Ga naar inhoud

22 september 2017

Univé Helpt: medewerkers in actie

Enkele honderden medewerkers van Univé steken vrijdag 22 september de handen uit de mouwen. Op 136 locaties in het land zijn zij actief op het gebied van veiligheid in en om het huis, gezondheid, verkeersveiligheid en online veiligheid. Deze activiteiten vinden plaats onder de noemer Univé Helpt. Met lokale organisaties wordt daarbij gericht samengewerkt op gebied van het voorkomen van risico’s en beperken van schade. Univé wil op deze manier benadrukken dat ze méér is dan alleen een verzekeraar en dat ze een actieve rol vervult in de lokale gemeenschap waarin ze werkzaam is.

Handen uit de mouwen

Vrijdagochtend rond 08.00 uur zijn de eerste activiteiten van start gegaan. Zo gaan medewerkers wandelen met ouderen, ruimen ze parken en wijktuinen op, delen ze fruit uit aan verkeersdeelnemers die goed gedrag vertonen, wassen ze ruiten en spiegels van auto’s om het zicht te vergroten en geven ze uitleg over het ‘boefproef’ maken van mobiele telefoons en het installeren van AED- en 112-apps. In diverse Univé-winkels wordt uitleg gegeven over preventiemiddelen en worden blusdekens, brandmelders of LED-armverlichtingen uitgedeeld.

Altijd dichtbij

Univé maakt deel uit van de gemeenschap waarin ze is geworteld en wil die verbondenheid graag actief uitdragen. Eigenlijk precies wat de grondleggers van het huidige Univé in 1794 al deden. Zij vormden met 20 boeren een coöperatie en waren er voor elkaar als het nodig was. Vanuit dat gevoel komen nu, op vrijdag 22 september, de medewerkers van Univé in actie. Dat gebeurt vanuit alle Univé-winkels, verspreid over het hele land. 

Deel dit bericht