Ga naar inhoud

8 augustus 2014

Stichting Cavent inspireert met prijzengeld

Begin dit jaar heeft Stichting Cavent uit Oud-Beijerland de Univé Paludanus Prijs gewonnen. Met het prijzengeld organiseert Cavent o.a. het symposium Kopzorg op 25 september in Rotterdam. Daarmee wil de stichting collega’s inspireren tot innovatie in de zorg.

Inspireren om te innoveren in de zorg

Afgelopen januari werd de Univé Paludanus Prijs uitgereikt aan het project Buzz Buddy van Stichting Cavent te Oud Beijerland. Door het Buzz Buddy-project kunnen een aantal cliënten met een verstandelijke beperking zelfstandig reizen met behulp van een tracker met GPS-functie. Voorheen reisden deze cliënten met een speciaal busje of taxi samen met een begeleider. Deze mogelijkheid om zelfstandig te reizen vergroot het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen en de vrijheid aanzienlijk. Cavent wil de kennis en ervaring die zij heeft opgedaan in het innoveren in de zorg graag delen met collega’s. Daarom organiseert de stichting het symposium Kopzorg.

Symposium Kopzorg

Stichting Cavent zet het prijzengeld van de Univé Paludanus Prijs in om het symposium Kopzorg te organiseren. Cavent will met het symposium collega’s in de zorg inspireren om ook te gaan innoveren. Centraal hierbij staan innovaties die de zelfstandigheid en de eigen regie van cliënten ten goede komen. Daarnaast biedt Stichting Cavent de organisaties een podium om innovaties en kennis met elkaar te delen.

Het symposium vindt plaats op 25 september in Het Nieuwe Kantoor Rotterdam. Meer informatie over het programma van deze dag is te vinden op http://cavent.nl/kopzorg. Via die site kunt u zich ook aanmelden voor het symposium.

Univé Paludanus Prijs

De Univé Paludanus Prijs werd dit jaar voor de 15e keer uitgereikt en is bedoeld voor een instelling, organisatie of persoon die met een zorgproject een zichtbaar resultaat levert aan de verbetering van de kwaliteit van zorg. De prijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en een bedrag van €10.000. U kunt online het filmpje van het winnende Buzz Buddy project bekijken.

Deel dit bericht