Ga naar inhoud

4 november 2019

Opnieuw hogere klantwaardering voor Univé in 2019

De waardering van klanten voor Univé is gegroeid. Op 4 november publiceerde het Verbond van Verzekeraars de jaarlijkse waarderingsranglijst ‘VerzekeraarsInBeeld’, waaruit blijkt dat met 7,7 het gemiddeld rapportcijfer voor de coöperatie opnieuw gestegen is. De waardering is goed voor een gedeelde vierde plaats in het overzicht.

VerzekeraarsInBeeld is een initiatief dat het Verbond van Verzekeraars. Het jaarlijks onderzoek betrekt ruim 10.000 consumenten, die op een schaal van 1 tot 10 verzekeraars waarderen voor hun niveau van klantgerichtheid, deskundigheid, contact, duidelijkheid, vertrouwen én hun algemene tevredenheid aangeven.

De klantwaardering van Univé is de afgelopen vier jaar gestegen van gemiddeld 7,37 bij de start van het onderzoek in 2016 naar 7,7 in 2019. Op alle niveaus heeft de coöperatie zich in de tussentijd doorlopend verbeterd. Het rapportcijfer van 2019 is als volgt opgebouwd:

  • 7,9          Algemene tevredenheid
  • 7,7          Klantgerichtheid
  • 7,7          Deskundigheid
  • 7,6          Duidelijkheid
  • 7,8          Vertrouwen
  • 8,0          Contact met verzekeraar

Etienne de Cooker, directeur Schade bij Univé, hecht veel waarde aan de hoge ranking van Univé in het overzicht: ‘Als regionaal gewortelde coöperatie staat Univé dichtbij haar leden. Niet alleen fysiek met regionale winkels, maar ook via telefoon, WhatsApp, e-mail, live chat en onze social mediakanalen willen we hen zo persoonlijk mogelijk te woord staan en helpen. Door onze klantreizen te analyseren en continu te luisteren naar de feedback van onze leden, slagen we erin onze dienstverlening doorlopend te verbeteren.’ De bestuurder wijst op uitstekende prestaties van Univé’s medewerkers. ‘We zijn trots op onze adviseurs, schadebehandelaars en andere collega’s die klantcontact onderhouden. Zij zorgen iedere dag voor een hoge klantwaardering en de stijging van Univé op ranglijst van Verzekeraars In Beeld is dan ook aan hen te danken.’

Deel dit bericht