Ga naar inhoud

6 april 2017

Online tool voor onverzekerde autoschade

​PERSBERICHT - Automobilisten die een onverzekerde schade veroorzaken aan hun auto, krijgen extra hulp van Univé. Een nieuwe online tool brengt ze in contact met schadeherstellers uit het Univé-netwerk en zorgt voor online offertes. Het helpt ze een afweging te maken over de kosten. Reparaties worden dan uitgevoerd voor rekening van de klant, maar met de kwaliteitsborging van Univé.

Hoe het werkt

Automobilisten met een WA-verzekering of WA met beperkt casco krijgen schade die ze zelf veroorzaken aan hun auto (soms) niet vergoed. Door via de online tool op Univé.nl de schade te melden inclusief omschrijving en foto’s, krijgen ze automatisch van de drie dichtstbijzijnde schadeherstellers een offerte aangeboden. Na een eventuele keuze voor een aanbieder, maken ze een definitieve afspraak. Het Univé-netwerk telt circa 300 autoschadeherstellers.

Eén van de grootste van Nederland

Univé is met ruim 600.000 autoschadepolissen één van de grootste autoverzekeraars van Nederland. Univé wil klanten helpen samen problemen te voorkomen, schade te beperken en alleen te verzekeren als het echt nodig is. De nieuwe online tool helpt daarbij. Univé, een verzekeraar zonder winstoogmerk, treedt hierbij op als gratis bemiddelaar. De service is er voor klanten met een Univé-autoverzekering. Verwachting is dat meer verzekeraars zullen volgen en een service voor online offertes gaan aanbieden.

Naar schatting tienduizenden

Jaarlijks ontstaan alleen al bij Univé-klanten naar schatting tienduizenden schades aan voertuigen waar een WA-verzekering of WA met beperkt casco voor is afgesloten. Het betreft een schatting omdat schades dan niet altijd gemeld worden. Het gaat bijvoorbeeld om een deuk in een portier of kras op een bumper.

Hulp bij afweging en herstel

"In contacten met auto-eigenaren merken we dat ze graag hulp willen bij de afweging om de schade aan de eigen auto zelf te laten herstellen én bij het vinden van een betrouwbare schadehersteller", zegt Etienne de Cooker, directeur Schade van Univé.

Kwaliteitsborging

Univé beoordeelt de schadeherstellers elk kwartaal op basis van hun werkzaamheden. Ze krijgen daarvoor van Univé een beoordeling in sterren die ook bij de offertes voor klanten worden gemeld. Vanuit de schades die wel verzekerd zijn en hersteld worden, jaarlijks circa 45.000 schades, heeft Univé samen met deze herstellers kennis opgebouwd over een kwalitatief hoogstaande, efficiënte en kosteneffectieve werkwijze. Ze werken bovendien aantoonbaar duurzaam.

Schadeherstellers over de tool

De schadeherstellers zijn blij met het initiatief. "Het biedt ons de mogelijkheid om via een offerte ons te presenteren aan een groep verzekerden die mogelijk niet gelijk bij ABS Autoherstel terecht zouden komen", zegt accountmanager operations René van Knotsenburg van ABS Autoherstel, waarbij 77 autoschadeherstellers zijn aangesloten.

Deel dit bericht