Ga naar inhoud

12 december 2014

Ledenraad Univé benoemt Joost Heideman tot uitvoerend bestuurder

PERSBERICHT - De ledenraad van Univé heeft gisteravond met algemene instemming Joost Heideman (45) benoemd tot uitvoerend bestuurder binnen de one tier board van Coöperatie Univé. Heideman volgt Conrad Rombout op, die omwille van persoonlijke redenen een half jaar eerder had aangegeven Univé te willen verlaten. Heideman is gepokt en gemazeld in de verzekeringswereld, waar hij tot voor kort senior managementfuncties bekleedde bij ING Verzekeren.

De benoeming van Heideman is onder voorbehoud van een positieve uitkomst van de gebruikelijke toetsing door DNB en de AFM.

Heideman kende een lange carrière bij ING Verzekeren en daarvoor bij Nationale Nederlanden. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor het Europese distributiekanaal van ING Verzekeren en stuurde hij het internationale netwerk van intermediairs aan.

Cors Hage, voorzitter van het bestuur van Coöperatie Univé is blij met de aanstelling van Heideman. “Joost is een uitstekende opvolger van Conrad Rombout. Hij kan in onze ogen voortbouwen op het goede werk van Conrad om Univé te transformeren naar een ‘Coöperatie 2.0’. Veel verbeteringen zijn al ingezet, maar er is nog veel werk te verrichten. Joost zal een nieuwe commerciële impuls aan onze coöperatie geven op het gebied van productinnovatie, uitbouw van de online ontsluiting van producten en diensten en de verdere professionalisering van de organisatie. Uiteraard in nauwe samenwerking met de Regionale Univé’s die in totaal circa 150 kantoren in het land hebben. In dit licht bezien komt het zeer van pas dat hij veel ervaring heeft met het intermediaire kanaal.”

Heideman heeft zin in zijn nieuwe functie. “Univé is een sterk merk waar de menselijke maat nog belangrijk is, waarin de verzekerden écht centraal staan. Dat is iets waar consumenten weer erg naar op zoek zijn. Samen met mijn medebestuurders zal ik er alles aan doen om de ingezette transformatie van de coöperatie tot een modern verzekeringsbedrijf waarin alles draait om het belang van onze verzekerden, te vervolmaken. Daarin spelen aspecten als innovatie, ontwikkeling van online dienstverlening en het kantorennetwerk een cruciale rol.”

Deel dit bericht