Ga naar inhoud

14 maart 2018

Kinderen leren over verzekeren

Univé doet mee aan de Week van het geld. Deze week staan daarom 50 medewerkers van Univé voor de klas en vertellen kinderen over de rol van verzekeren in onze maatschappij. En dat biedt verrassende inzichten.

Univé doet mee aan de Week van het Geld. Deze week staan daarom 50 medewerkers van Univé voor de klas en vertellen kinderen over de rol van verzekeren in onze maatschappij. Door middel van het interactieve 'fix je risk' spel leren ze spelenderwijs te bepalen welke risico's ze denken te kunnen dragen en voor welke risico's ze zich willen indekken. En dat biedt verrassende inzichten.

Aliens of snoep

"Klopt het dat je Aliens kunt verzekeren?", "kan ik ook mijn snoep verzekeren?" of "hoe zit het nu precies met het verzekeren van een huis als iemand is overleden?" Variërend per groep komen er tijdens zo'n gastles verschillende gespreksonderwerpen voorbij. Maar bovenal blijkt dat de kinderen erg geïnteresseerd zijn en veel willen weten. "Als je veel weet over geld zal je er tenslotte ook wel veel van hebben." 

De basis voor de toekomst

Univé vindt het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de waarde van geld en de betekenis van verzekeren. Door ze nu de kennis bij te brengen, helpen we ze om later verantwoorde keuzes te maken. Bovendien helpen de kinderen ook elkaar. Tijdens de lessen worden ervaringen uitgewisseld, vertellen ze elkaar hoe ze sparen en welke afwegingen ze maken om iets wel of niet te kopen.

Fix je Risk

De gastles 'fix je risk' is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, een van de hoofddeelnemers van de Week van het Geld. Het lespakket bestaat uit een voorbeeldles en een spannend digitaal spel over risico’s, geld en de rol van verzekeringen. In het spel krijgen leerlingen te maken met allerlei risico’s en ongelukjes. Heel leerzaam dus, maar ook veel plezier gegarandeerd!

Week van het geld

In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Onder andere medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld.

Deel dit bericht