Ga naar inhoud

1 juli 2019

NK Knikkeren in Ouwehands Dierenpark groot succes

De 7-jarige Louise ten Hartog wordt Nederlands Kampioen Knikkeren in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

De zomerse finale van het NK Knikkeren 2019 in Ouwehands Dierenpark Rhenen was een groot succes. Met in de maanden april tot juni duizenden enthousiaste knikkeraars door het hele land, kwamen vandaag de finalisten samen in Ouwehands Dierenpark Rhenen voor de grote finale voor dit oer-Hollandse spel knikkeren.

Univé is voor het achtste jaar de hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Als Supporter van Sport sluit Univé aan bij de visie van het NK Knikkeren. Dit staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies. Van buitenspelen, komt buiten sporten!

Doctor Dodo uit Ouwehands Dierenpark Rhenen startte om 11.00 uur de feestelijke laatste voorronde. In een spannende strijd wisten de allerbeste knikkeraars een plek te bemachtigen voor de grote finale die om 14.00 uur van start gaat. De fanatieke knikkeraars en supporters kijken hoe de Adic knikkers in de glinstering van de zon richting het potje rollen.

Na de eerste pouleronde blijven de beste 128 kinderen over. Vervolgens wordt er gespeeld met een knock-out systeem, waardoor de ene na de andere tegenstander weggespeeld wordt. Na 6 spannende ronden blijven de beste 4 over Laura van Ommeren (10) uit Rhenen, Louise den Hartog (7) uit Kesteren, Melissa Jonkers (12) Nieuwaal en Tomas Klopman (9) uit Apeldoorn. 

Zij streden in een speciaal ontworpen Finale Arena om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren 2019!

Uiteindelijk was het de 7-jarige Louise die met deze mooie titel naar huis ging. Het kampioenschap was spannend tot het allerlaatste moment. Tomas(2e) en Louise waren erg aan elkaar gewaagd. Louise stond met 5-4 voor, maar het ging om tiende en winnende knikker! Ondanks de zenuwen die beide finalisten hadden wist Louise er 15 seconden voor het einde de knikker in te rollen. Louise is nu toch wel blij dat ze nog een week daar school moet voordat de zomervakantie begint, want die grote beker moet wel geshowd worden!

Deel dit bericht