Ga naar inhoud

24 april 2017

Jubileumeditie: wie wordt de 15e Nederlands kampioen knikkeren?

In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen weer met elkaar de strijd aan om zich ‘Nederlands kampioen knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 15e keer het Univé NK Knikkeren, mede om buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Met meerdere voorrondes door heel Nederland en één spetterende finale kent het knikkerseizoen 2017 weer een mooi speelschema.

Jaarlijks terugkerende buitenspeel activiteit

Al sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-hollandse spelletje is een échte buitenactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.   

Landelijk bereik

Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Op 26 april is Oegstgeest de eerste gemeente waar een voorronde zal plaatsvinden. Hierna trekt het NK Knikkeren het land door met voorrondes in onder andere Sliedrecht, Almelo, Voorst, Aalsmeer, Winterswijk, Zeewolde, Hoofddorp, Buren, Den Haag, Huizen, Amersfoort,  Stede-Broec, Groningen, Delft, Zoetermeer etc. We zijn nog druk bezig om de laatste voorrondes in te plannen. Per knikkerkampioenschap kwalificeren de beste zestien spelers zich voor een plaats in de finale op zaterdag 1 juli in DierenPark Amersfoort.

Gratis Deelname

Alle basisscholieren van groep 3 t/m 8 (6- 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren. Deelname is volledig gratis en kinderen kunnen zich inschrijven op de website www.nkknikkeren.nl. Op deze website staat tevens het speelschema van het NK Knikkeren 2017. Naast de knikkerwedstrijden kunnen kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikker raden en knikker sjoelen.

Finale in DierenPark Amersfoort

Op zaterdag 1 juli is de grote finale van het NK Knikkeren. Op deze dag verwelkomt de knikkerhoofdstad van Nederland zo’n 1000 knikkeraars uit het hele land. Tijdens deze spetterende finaledag werken we langzaam naar de grote finale toe die plaatsvindt in de arena op de grootste knikkerbaan van Nederland.

Univé stimuleert als hoofdsponsor het buitenspelen

Univé is voor het zesde jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Door dit evenement te ondersteunen wil Univé buitenspelen en sporten stimuleren. Sinds jaar en dag is Univé betrokken bij vele sportevenementen, en zo ook het NK Knikkeren. Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, bewegen en omgaan met winst en verlies. Allemaal punten die Univé belangrijk vindt en graag op jonge leeftijd stimuleert. Van buitenspelen komt buitensporten.  

Nederland Schoon als Maatschappelijke Sponsor betrokken bij het NK Knikkeren.

Supporter van Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden en doet dit o.a. door campagnes tegen zwerfafval op te zetten en aanstekelijke acties te organiseren. Kinderen zijn hierbij een belangrijke doelgroep. Daarom is Supporter van Schoon maatschappelijk partner geworden van het NK Knikkeren. Zodat kinderen ervaren dat buiten spelen en knikkeren in een schone buurt leuk r is. Zodat kinderen ervaren hoe fijn het is om in een schone buurt buiten te spelen en te knikkeren. 

Planning NK Knikkeren 2017

Dag

Datum

Gemeente 1

Gemeente 2

Woensdag

26-apr

Oegstgeest

Woensdag

3-mei

Sliedrecht

Woensdag

10-mei

Almelo

Woensdag

17-mei

Amersfoort

Woensdag

24-mei

Stede-Broec

Woensdag

31-mei

Huizen

Aalsmeer

Zondag

4-jun

Groningen

Woensdag

7-jun

Zeewolde

Zondag

11-jun

Winterswijk

Woensdag

14-jun

Westerkwartier

Voorst

Woensdag

21-jun

Buren

Zaterdag

1-jul

Finale

*Dit betreft de voorlopige agenda, Delft en Zoetermeer worden nog ingevuld houdt onze website in de gaten voor bijkomende kampioenschappen en datums.

Deel dit bericht