Ga naar inhoud

26 maart 2015

Ir. Margriet Tiemstra nieuwe bestuursvoorzitter Coöperatie Univé Regio+

Heerhugowaard, 23 maart 2015 - Margriet Tiemstra is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie Univé Regio+ in Heerhugowaard. Zij vormt samen met Robert de Ruiter (Marketing en Verkoop) de directie van Univé Regio+.

Margriet Tiemstra: “Univé Regio+ is een goed en gezond bedrijf, met mooie merkwaarden. Dichtbij en persoonlijk: we zijn in alle regio’s goed vertegenwoordigd, maar ook online dragen we dit steeds meer uit. Het feit dat Unive Regio+ een coöperatie is, brengt een dynamiek met zich mee die ik interessant vind.’ De markt vraagt om innovatieve, onderscheidende producten en dienstverlening voor een optimale klantbeleving. Hieraan wil ik de komende jaren graag een bijdrage leveren.”

De Raad van Commissarissen is blij met de komst van Tiemstra. “De verzekeringsmarkt is turbulent. Margriet Tiemstra is iemand met veel marktkennis, bestuurlijke ervaring en een sterke drive. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij, in samenwerking met Robert de Ruiter, de uitdaging waarvoor Univé Regio+ staat, aan kan”, aldus RvC-voorzitter Emile Karregat.

Margriet Tiemstra was in haar carrière onder meer partner en mede-eigenaar van het strategische adviesbureau Adstrat BV. Hierna was zij ruim 9 jaar in dienst van Achmea BV, als directievoorzitter van diverse onderdelen en als lid van de Raad van Bestuur. Na een jaar interim-werkzaamheden te hebben vervuld bij de Frieslandbank BV was Tiemstra CEO van ArboUnie BV. De laatste interim-opdracht die zij daarna, namens Boer en Croon op zich nam, was als CEO van de Palsgroep BV. Tiemstra heeft ook als bestuurder haar sporen verdiend. Zo was zij o.a. commissaris bij de Telegraaf Media Groep NV en Aon Groep Nederland  BV. Momenteel is zij lid van de Raad van Toezicht van het Scheepvaartmuseum en lid van de Raad van Commissarissen van BNP Paribas OBAM NV.

Deel dit bericht