Ga naar inhoud

20 augustus 2014

Hoogste rapportcijfer voor vertrouwen en loyaliteit

Het nieuwe wetenschappelijke onderbouwde Trust Compass Onderzoek 2014 doet grootschalig marktonderzoek onder klanten en niet-klanten van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Univé en Triodos Bank hebben het hoogste rapportcijfer voor vertrouwen en de hoogste loyaliteit gekregen van hun klanten. Wat opvalt in het onderzoek is dat Univé en Triodos Bank niet geassocieerd worden met incidenten in de sector.

Daarnaast hebben zij op alle factoren van vertrouwen een hoge score en krijgen zij van klanten de hoogste loyaliteit. Verder worden zij herkend en gewaardeerd om hun maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage aan een duurzame samenleving. Een rapportcijfer waar Univé trots op is.

​Ondanks de positieve uitslag voor Univé en Triodos Bank, is uit het onderzoek gebleken dat veel Nederlanders financiële instellingen wantrouwen. 93% van de Nederlanders wantrouwt pensioenfondsen, 32% wantrouwt banken en bij verzekeraars is dit 29%. Klantgerichtheid en transparantie zijn voor verzekeraars de meest belangrijke factoren voor vertrouwen. Bij schadeverzekeraars zorgen de ‘kleine lettertjes’ voor veel wantrouwen onder de Nederlanders.

Het nieuwe Trust Compass Onderzoek is een gezamenlijk initiatief van Dr. Pauline van Esterik-Plasmeijer, Prof. Dr. W. Fred van Raaij en GfK. Het onderzoek is voor de eerste keer uitgevoerd in 2014 en geeft diepgaand inzicht in de beoordeling van banken en verzekeraars door consumenten op het waarmaken van vertrouwen, de determinanten van vertrouwen en de impact van vertrouwen op de loyaliteitsindex. 

Klik hier voor het persbericht van GfK.

Deel dit bericht