Ga naar inhoud

13 augustus 2018

Herverdeling winkels Univé Stad en Land

Vanaf 1 september 2018 sluit Univé Stad en Land 9 van de 20 winkels in haar regio. In Elst wordt een nieuwe winkel geopend. Univé Stad en Land ervaart dat steeds minder klanten een bezoek brengen aan de winkels. Ook liggen een aantal winkels dicht bij elkaar.

Vanaf 1 september 2018 sluit Univé Stad en Land 9 van de 20 winkels in haar regio. In Elst wordt een nieuwe winkel geopend. Univé Stad en Land ervaart dat steeds minder klanten een bezoek brengen aan de winkels. Ook liggen een aantal winkels dicht bij elkaar. Daarom is besloten te kijken naar betere spreiding van de winkels in met name Overijssel en Gelderland. Dit heeft als gevolg dat de winkels in Ter Apel, Vollenhove, Ommen, Elburg, Nijverdal, Deventer op korte termijn gaan sluiten. Winschoten blijft geopend op afspraak voor zakelijke klanten en Arnhem en Nijmegen sluiten als de winkel in Elst wordt geopend.

9 winkels sluiten

Pieter-Jan Varekamp, Directievoorzitter Univé Stad en Land, licht de reden voor de sluiting van de  winkels toe: “Als coöperatieve verzekeraar staan we graag dichtbij onze klanten. We vinden persoonlijke dienstverlening belangrijk. Maar we zien ook dat klanten steeds meer gebruikmaken van andere communicatiekanalen. Contact met onze klanten verloopt meer en meer via telefoon, app, e-mail en internet. Wij kijken daarom continu naar de locatie en relevantie van onze winkels.”

Coöperatie van de toekomst

“De herindeling van de winkels biedt ons ook de gelegenheid te kijken naar een nieuwe invulling van onze winkels en producten en diensten,” licht Varekamp toe. “De wereld verandert en de behoeften van klanten veranderen daarin mee. Enerzijds willen klanten minder verzekeren, maar anderzijds willen ze beter inzicht hebben in de risico’s die zij lopen en hoe zij de gevolgen daarvan kunnen beperken. Met ons strategieprogramma ‘Terug naar de Kracht van Univé’ ontwikkelen we samen met onze leden oplossingen voor de risico’s en onzekerheden van deze tijd. Bijvoorbeeld in onze winkels in Staphorst en Dalfsen, waar je terecht kunt voor deskundig advies over Zorgeloos Online, waarmee we inspelen op de toenemende impact van cybercriminaliteit. Bij de opening van de winkel in Dalfsen is cybercriminaliteit onder de aandacht gebracht met een ethisch hacker. Daarnaast zijn we regelmatig regionaal aanwezig als gastspreker en kennispartner, zoals tijdens de bijeenkomst van gemeente Dalfsen over asbestsanering.

Dichtbij en lokaal aanwezig

De winkels verdwijnen niet. Univé is en blijft dichtbij. Want Univé gelooft dat haar lokale wortels het verschil maken. Dat doen we door bijvoorbeeld partner te zijn bij de StrongManRun Hellendoorn. En ook met onze Stichting voor Elkaar die de afgelopen jaren ruim 200 lokale kleinschalige initiatieven steunde. Zo kon InteraktContour (Hattem) – een organisatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hierdoor een duofiets aanschaffen. Kon Stichting Bio Vakantieoord (Arnhem) waar gezinnen met een complex gehandicapt kind vakantie vieren, een bootcamp parcours realiseren. En kon speeltuin vereniging Heiligerlee (Heiligerlee) een wipwap plaatsen.

“We kijken continu hoe we dichtbij onze leden kunnen zijn, mét winkels en online. Dat betekent dat we winkels openen waar op dat moment behoefte aan is. Dat kan door nieuwe winkels te openen, een shop-in-shop of soms een tijdelijke pop-up store. Maar dat betekent ook dat winkels waar geen of nauwelijks meer klanten binnenlopen sluiten”, aldus Varekamp.

Betere spreiding, nieuwe winkel in Elst

Om de klanten uit de regio’s Arnhem en Nijmegen goed te kunnen blijven bedienen wordt er een nieuwe winkel in Elst geopend. Met de opening van de winkel in Elst komt het totaal aantal winkels van Univé Stad en Land op twaalf: Hoogezand, Stadskanaal, Hoogeveen, Staphorst, Dalfsen, Raalte, Kampen, Epe, Apeldoorn, Twello, Zutphen en Elst. Met deze nieuwe indeling is er in een straal van zo’n 25 kilometer een winkel in de buurt.

Onze medewerkers

Natuurlijk betekenen deze veranderingen ook iets voor onze medewerkers. Op sommige plekken zullen vacatures ontstaan en op andere plekken gaan er banen verloren. We lossen dit zoveel mogelijk op door een duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en te investeren in opleiding en ontwikkeling van competenties. Daarnaast hebben we als organisatie met 350 medewerkers ook te maken met natuurlijk verloop.

Deel dit bericht