Ga naar inhoud

5 februari 2016

Herman Hein Roozen neemt afscheid als bestuurslid Coöperatie Univé U.A.

Herman Hein Roozen, lid van de Raad van Bestuur van Coöperatie Univé U.A., heeft zijn vertrek bij de verzekeraar aangekondigd. Roozen neemt vanwege persoonlijke redenen afscheid van Univé. Hij blijft tot 1 juni aan bij de coöperatieve verzekeraar om een goede overdracht van zijn werkzaamheden te kunnen waarborgen. De Ledenraad van Coöperatie Univé is tijdens haar vergadering van 4 februari op de hoogte gebracht van zijn vertrek. In de komende periode wordt naar een geschikte opvolger voor Roozen gezocht.

Roozen startte in 2011 bij Univé en werd begin 2012 benoemd als bestuurder van Coöperatie Univé. Hier was hij verantwoordelijk voor onder meer Univé Schade en Her, Financiën, IT en Risk& Compliance. Hoewel hij het altijd zeer naar zijn zin heeft gehad bij Univé heeft hij besloten het bedrijf te verlaten. “De vestigingen van de coöperatie zijn in Assen en Zwolle, en wij zijn met ons gezin gebonden aan de regio Rotterdam. Na vijf jaar op en neer reizen, is het tijd voor een betere balans tussen werk en privé. Het is een moeilijke beslissing geweest, want ik heb de afgelopen jaren met veel collega’s plezierig samengewerkt. Ik kijk tevreden terug op een hele intensieve periode waarin we met elkaar grote stappen hebben gezet.”

Cors Hage, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé: “Herman Hein heeft een belangrijke rol gespeeld in de omvorming van Univé tot een zelfstandige, toekomstbestendige, coöperatieve formule. We vinden het jammer dat hij vertrekt en willen hem bedanken voor de grote bijdrage die hij in de afgelopen jaren heeft geleverd. We gaan ons uiterste best doen om zijn opvolging in goede banen te leiden, zodat we ook in de komende jaren een financieel en operationeel gezonde coöperatie blijven.”

Deel dit bericht