Ga naar inhoud

27 juni 2022

Goed voorbereid op vakantie

Na twee coronajaren staan veel mensen te trappelen om weer op vakantie te gaan. De meeste coronamaatregelen zijn opgeheven en het buitenland lonkt. Toch zijn er ook dit jaar een aantal dingen om rekening mee te houden.

Wachttijden aan de telefoon bij de Univé Alarmcentrale

Helaas kunnen wij u op sommige momenten niet altijd de dienstverlening bieden die u van ons gewend bent. Net als in vele andere sectoren, kampt ook onze Alarmcentrale met personeelstekorten. Er zijn daarom minder mensen beschikbaar om u snel te woord te staan en te helpen. Daarom kan de wachttijd om een medewerker aan het woord te krijgen langer zijn dan u van ons gewend bent.

Minder vervangende huurauto’s beschikbaar

Tijdens de coronacrisis hebben veel verhuurbedrijven een groot deel van hun auto’s verkocht. Ook heeft de auto-industrie al langere tijd leveringsproblemen. Hierdoor zijn er nu minder huurauto’s beschikbaar. Tegelijkertijd is er meer vraag naar huurauto’s. Voor u betekent het tekort aan huurauto’s dat u mogelijk langer moet wachten, voordat u een vervangende huurauto krijgt.

Als dit nodig is, kijkt de Alarmcentrale samen met u naar alternatieven, zoals openbaar vervoer of ander vervoer terug naar huis.

Drukte op het vliegveld

Het is u vast niet ontgaan: het is ontzettend druk op het vliegveld. Door onder andere een personeelstekort zien Schiphol, en andere luchthavens, zich genoodzaakt de komende tijd verschillende vluchten te schrappen. Als uw vlucht wel doorgaat, zorg er dan voor dat u op tijd aanwezig bent. En kijk ook ruim voor vertrek of er andere vertragingen zijn, door bijvoorbeeld wegafsluitingen, files of werkzaamheden aan het spoor.

Coronamaatregelen 

Hoewel er een stuk minder coronamaatregelen zijn op dit moment, zijn ze er nog wel. Hou er rekening mee dat in het buitenland maatregelen kunnen gelden zoals het dragen van een mondkapje of het kunnen tonen van een vaccinatie- of herstelbewijs. Actuele maatregelen kunt u vinden op www.nederlandwereldwijd.nl

Andere tips

Gaat u binnenkort op vakantie, of wilt u een reis boeken? Wij geven een aantal tips, zodat u goed voorbereid op reis gaat.

  • Heeft u een reisverzekering bij Univé? Sla het nummer van de Alarmcentrale (+31 592 348 112) op voordat u op reis gaat. Zo heeft u direct het juiste nummer bij de hand. Wees voorbereid op een langere wachttijd;
  • Zorg dat u op tijd de benodigde documenten heeft, zoals een paspoort of groene kaart van uw auto;
  • En laat de auto en caravan/aanhanger van te voren nakijken, om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen.

Deel dit bericht