Ga naar inhoud

23 december 2019

Faillissement Peter Langhout Reizen

Op 18 december werd bekend dat reisorganisatie Peter Langhout Reizen in financiële problemen verkeert. Reizen geboekt bij Peter Langhout Reizen worden niet meer uitgevoerd. 

Bent u of gaat u binnenkort op vakantie met Peter Langhout Reizen? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hier vinden.

Ik wil meer informatie over de SGR.

Peter Langhout Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De SGR beschermt reizigers bij financiële problemen van aangesloten reisorganisaties. Kijk voor meer informatie op sgr.nl.

Ik heb een reis- en/of annuleringsverzekering bij Univé. Wat moet ik doen?

Op zowel de reis- als de annuleringsverzekering is geen dekking. Heeft u een reis geboekt bij Peter Langhout Reizen? Neem dan contact op met de reisorganisator of met het reisbureau waar de reis geboekt is. Zij zullen informatie verstrekken over een eventuele oplossing.

Mijn reisorganisatie heeft mij vervroegd teruggehaald van mijn vakantie. Worden mijn ongebruikte vakantiedagen door mijn annuleringsverzekering vergoed?

Nee, de ongebruikte vakantiedagen worden niet vergoed. Dit valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Ik heb een kortlopende annuleringsverzekering en ga niet meer op vakantie. Kan ik de verzekering opzeggen en de betaalde premie terugkrijgen?

Nee, de annuleringsverzekering is al geldig vanaf het moment van afsluiten. Een deel van het risico is voor ons dus al gelopen. U krijgt de (door u) betaalde premie niet terug.

Ik heb een kortlopende reisverzekering en ga niet meer op vakantie. Kan ik de verzekering opzeggen en premie terugkrijgen?

Ja, u kunt uw kortlopende reisverzekering opzeggen. U krijgt uw betaalde premie terug. Als u een kortlopende reis- met annuleringsverzekering heeft afgesloten, ontvangt u alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.

Rechtshulp van Unive

Heeft u problemen met de reisorganisatie en wilt u hier graag hulp bij? Bijvoorbeeld voor het krijgen van een tegemoetkoming? Onze juristen staan u graag bij.

Deel dit bericht