Ga naar inhoud

23 oktober 2018

Faillissement MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

Het faillissement van het MC Slotervaart (Amsterdam) en de MC IJsselmeerziekenhuizen (MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten) is een feit. Dit heeft grote impact op de ziekenhuizen zelf én op onze verzekerden. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen doen er alles aan om de zorg voor onze verzekerden voort te kunnen zetten. Zodat patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Veelgestelde vragen voor verzekerden:

1. Ik ben onder behandeling bij Slotervaartziekenhuis/MC IJsselmeerziekenhuizen – wat betekent dit voor mij?

Wij snappen dat deze berichtgeving veel vragen bij u oproept. We proberen u zo goed mogelijk te informeren op basis van de informatie die we nu hebben.

MC Slotervaart

Als u hier onder behandeling bent, wordt u overgedragen naar een ander ziekenhuis. De artsen van het MC Slotervaart zijn hier actief bij betrokken: zij kennen de patiënten en zorgen voor een warme overdracht.

MC IJsselmeerziekenhuizen

Vooralsnog kunt u hier gewoon terecht. Behalve voor de specialismen verloskunde en kindergeneeskunde. Kinderen worden nu overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in de regio.

2. Kan ik nu nog wel naar Slotervaartziekenhuis/MC IJsselmeerziekenhuizen?

MC Slotervaart is voor nieuwe patiënten gesloten. Ook de spoedeisende hulp is dicht.

Vooralsnog kunt u terecht bij MC IJsselmeerziekenhuizen met uitzondering van de specialismen verloskunde en kindergeneeskunde.

3. Ik heb een verwijzing voor Slotervaartziekenhuis/MC IJsselmeerziekenhuizen, maar wil naar een ander ziekenhuis.

Dan kunt u contact opnemen met een van onze zorgadviseurs. Zij helpen u bij het vinden van een ziekenhuis in de buurt waar u snel terechtkunt met uw zorgvraag. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 17 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Actuele informatie en contact

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie. Wanneer er meer duidelijkheid is, passen we de informatie op deze pagina aan.

Deel dit bericht