Ga naar inhoud

19 december 2019

De wintereditie van SAMEN, lees hem nu!

Wat is onlosmakelijk verbonden met de winter? IJs natuurlijk! En bij ijs denken we aan shorttrackkoning Sjinkie Knegt. We bezochten hem thuis en spraken over het ongeluk met de houtkachel, zijn comeback op het ijs, lekker eten (want ook dat hoort bij de winter) en Sjinkies andere hobby – naast shorttrack – autocross.

Zelf bonden we ook de ijzers onder. Niet op natuurijs weliswaar, maar wel op de snelste laaglandbaan ter wereld, de plek waar Sjinkie bijna dagelijks traint: in Thialf. Daar gingen we langs bij ijsmeester Beert Boomsma, de man die verantwoordelijk is voor baanrecords en glad ijs. Over glad ijs gesproken, in dit magazine lees je wat je kunt doen om vallen te voorkomen.

Van het noorden van het land reisden we af naar de hoofdstad van Overijssel: Zwolle. Gezellige winkelstraatjes en steegjes, karakteristieke huisjes, trendy eetgelegenheden en boetiekjes, stadsgrachten, je vindt het er allemaal! Vanuit Zwolle nemen we je mee naar de Schinveldse Bossen, een on-Nederlandse groene parel in de provincie Limburg.

Verder in dit nummer: een interview met mantelzorger Ronneke Knikker. Hoe overwin je rijangst? (ruim een miljoen mensen in Nederland heeft hier last van). Wat is comfortfood? En: hoe bak je veilig oliebollen? 

Geniet van de winterse en warme verhalen in deze editie van SAMEN.

Lees dit en meer in de nieuwe editie van SAMEN.

Deel dit bericht