Ga naar inhoud

19 mei 2016

Coöperatie Univé sluit 2015 af met positief resultaat

PERSBERICHT - Verzekeraar Univé heeft 2015 afgesloten met een nettowinst van 24 miljoen euro. Dit stelt Univé in staat om haar continuïteit voor de langere termijn te waarborgen. Onder andere door te investeren in innovatie, het ontwikkelen van haar producten- en dienstenaanbod en de optimalisering van haar IT-infrastructuur. Om goed in te spelen op de veranderende markt en de uitdagingen waar Univé voor staat, heeft zij besloten de Raad van Bestuur uit te breiden van twee naar drie personen. Met deze bestuurswijziging kiest Univé voor een herverdeling van de portefeuilles om ook in de komende jaren een financieel en operationeel gezonde coöperatie te blijven.

Univé profiteerde vorig jaar opnieuw van een positief beleggingsresultaat van 32 miljoen euro. De herinrichting van de IT-infrastructuur heeft er daarnaast mede toe geleid dat de operationele kosten ten opzichte van 2014 zijn gedaald. Hierdoor kan Univé haar premies scherp houden en de dienstverlening aan klanten verder verbeteren. Ook steeg het aantal verzekerden naar 1,5 miljoen: een toename van 100.000 ten opzichte van 2014. Het aantal afgesloten verzekeringen steeg van 3,8 naar 4 miljoen. De groei zit met name in fiets- en bromfietsverzekeringen, verzekeringen voor gezinsongevallen, de aansprakelijkheidsverzekering particulieren en doorlopende reisverzekeringen.

Ook in 2015 bleef Univé investeren in online én lokaal klantcontact en het versterken van de klantbeleving. Dit resulteerde in een hoge klanttevredenheid. Zo werd Univé tweede bij de verkiezing Incompany Awards voor Beste Zakelijke Verzekeraar van Nederland en won zij een award voor Beste Webcare in de categorie Verzekeringen. Verder werd de website van Univé - www.unive.nl - uitgeroepen tot Populairste Website in de categorie Verzekeraars.

Bestuurswijziging

De Raad van Bestuur bestaat nu uit twee leden: Joost Heideman en Herman Hein Roozen, die tot 1 juni aanblijft. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit een Chief Executive Officer (CEO), Chief Finance & Risk Officer (CFRO) en een Chief Transformation Officer (CTO). Joost Heideman is benoemd tot CEO en voorzitter. Daarnaast wordt de procedure in gang gezet om de vacatures voor de CFRO en CTO te vervullen. Het nieuwe bestuur gaat zich onder andere richten op de versterking en innovatie van de Univé Formule: “Door een goede balans te creëren tussen enerzijds de kracht van het lokale ondernemerschap en anderzijds samenwerking binnen de gehele organisatie, maken we nóg beter gebruik van onze Univé Formule”, benadrukt Joost Heideman, lid van de Raad van Bestuur van Univé.

Inzet op innovatie

In de komende jaren wil Univé de weg vrijmaken voor innovatie en een uitbreiding van haar producten- en dienstenaanbod. Een innovatieteam - bestaande uit medewerkers van Univé en externe deskundigen zoals universiteiten en app-bouwers - zal als kweekvijver fungeren voor innovatieve oplossingen die aansluiten op thema’s als zorg, mobiliteit en wonen. Dit stelt Univé in staat haar aanbod nóg beter af te stemmen op de snel veranderende behoeften in de verzekeringsmarkt. “Mogelijkerwijs gaan we steeds meer de overgang maken van het sec aanbieden van verzekeringen naar bijvoorbeeld advies over inhoudelijke thema’s die voor onze klanten relevant zijn, zoals zorg en wonen. Uiteraard op een manier die klanten van ons mogen verwachten: dichtbij en persoonlijk”, aldus Heideman.

Het jaarverslag 2015 van Univé is beschikbaar op: www.unive.nl/jaarverslag.

In het visueel overzicht ziet u alle belangrijke punten uit het jaarverslag op een rij.

Deel dit bericht