Ga naar inhoud

28 november 2017

Onderzoek online veiligheid buitenshuis

Met Zorgeloos Online bieden we uitstekende beveiliging binnenshuis. Maar hoe zit dat onderweg? Samen met F-Secure onderzoeken we nu een extra beveiliging met VPN. Dat is een techniek die mobieltjes en hun data beschermt tegen cybercriminelen bij gebruik van (gratis) wifi buiten de deur. Avrotros Radar besteedde er maandagavond (27 november) aandacht aan.

App en VPN

In de uitzending laat een zogenoemde ethisch hacker zien hoe eenvoudig het is om een nep wifi-netwerk op te zetten in een café. Nietsvermoedende klanten gebruiken het, loggen in op Facebook bijvoorbeeld, waarna ze gehackt zijn. Een VPN-app voorkomt dat, maar zoals de hacker ook aangeeft: niet alle VPN-apps zijn veilig. F-Secure biedt al een goede oplossing. Univé bekijkt nu hoe deze extra beveiligingslaag in 2018 onderdeel kan worden van Zorgeloos Online. 

Zorgeloos Online

Met Zorgeloos Online krijgen klanten van Univé een ‘kastje’, de F-Secure SENSE, een beschermingswal die alle internetverkeer van alle apparaten in huis beschermt tegen internetcriminelen die bijvoorbeeld virussen verspreiden, aan phishing doen en hacken. Denk bijvoorbeeld aan je laptop en mobiel, maar ook aan de babyfoon en andere apparaten die zijn verbonden aan je wifi-netwerk.

Hulplijn en vergoeding

Een meegeleverde app beschermt apparatuur buitenshuis al tegen virussen, maar dus nog niet tegen hackers. Daarnaast is er een hulplijn met technici om te helpen voor als het toch misgaat, ook buitenshuis. En als een mobiel, laptop of pc alsnog onherstelbaar beschadigd raakte, is er een vergoeding tot 5.000 euro. Mocht er door apparaten schade ontstaan bij anderen, dan is de eigenaar tot 2,5 miljoen euro verzekerd voor aansprakelijkheid.

Samen met leden

Zorgeloos Online is samen met leden van Univé ontwikkeld. Eenvoud en betaalbaarheid zijn belangrijke uitgangspunten.  En het bieden van zekerheid waar mensen dat zelf niet lukt of waar ze niet mee bezig willen zijn. De beveiliging binnenshuis stond het hoogst op het lijstje, maar duidelijk is dat ook buitenshuis behoefte is aan hulp. Zorgeloos Online blijven we continu ontwikkelen samen met gespecialiseerde techbedrijven.

Op unive.nl/zorgeloosonline staat alles beschreven over Zorgeloos Online

Deel dit bericht