Ga naar inhoud

31 mei 2018

Auto flinke impact op resultaten verzekeraars

Al jaren staat de automarkt onder druk. Letselschades nemen toe en de markt is erg competitief. Mede daardoor worstelen schadeverzekeraars met hun financiële resultaten. AM ging hierover in gesprek met onder andere Etienne de Cooker, directeur Schade van Coöperatie Univé.

Al jaren staat de automarkt onder druk. Letselschades nemen toe en de markt is erg competitief. Mede daardoor worstelen schadeverzekeraars met hun financiële resultaten. Waar moeten ze in investeren om hun portefeuille (weer) rendabel te krijgen? AM* ging hierover in gesprek met onder andere Etienne de Cooker, directeur Schade van Coöperatie Univé.

Bij Univé Schade zijn de autoverzekeringen erg dominant in de resultaten. Etienne de Cooker: “Onze portefeuille bestaat voor twee derde uit autoverzekeringen. Een jaar met veel schades bij auto, heeft dan direct impact op je financieel resultaat. We willen meer evenwicht in de portefeuille brengen door de komende jaren ook te groeien in andere diensten en producten, zoals bijvoorbeeld de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dan heeft een tegenvallend jaar niet direct zo’n invloed.”**

Meer bewustmaken van de risico’s

Een andere belangrijke zorgwekkende ontwikkeling is de letselschadelast. De Cooker: “In 2015 is de lijn van steeds minder ongelukken doorbroken. Sinds die tijd zijn er jaarlijks weer meer doden en ernstig gewonden***. Dat heeft maatschappelijk impact, maar ook financieel. Daar moeten we als verzekeraars wat aan doen. In voorlichting moeten we mensen bewustmaken van de risico’s. Daarnaast gaat technologie, veiligheidssensoren bijvoorbeeld, ons helpen schades te verminderen en daarmee leed bij verzekerden te voorkomen.”

Elkaar helpen, op een nieuwe manier

Met het strategieprogramma “Terug naar de kracht van Univé” wil Univé klanten helpen met het voorkomen van risico’s en het beperken van de gevolgen als er toch iets misgaat. Er komen nieuwe diensten en producten. Ontwikkeld samen met onze leden. Mét behoud van de coöperatieve gedachte van solidariteit en gemeenschapszin. Iedereen is welkom bij Univé.

*Lees hier het volledige artikel van AM Magazine
**Lees hier meer over de jaarcijfers en nieuwe diensten en producten
***Vind hier meer feiten en cijfers over het aantal verkeersdoden in Nederland

Deel dit bericht