Ga naar inhoud

19 november 2018

Alkmaar meer in beweging dankzij Inviplay

Of je nu voetbalt, volleybalt, zwemt, fietst of wandelt, het is altijd leuker om samen te bewegen. Maar met wie? En wanneer? Niet iedereen heeft tijd om te sporten of wil zich  vastleggen aan een club. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zijn Univé, Gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een proef gestart met het  platform Inviplay.

Op www.inviplay.nl komen Alkmaarders makkelijk met elkaar in contact om samen te bewegen. Gewoon in het park of in de gymzaal om de hoek, die via de website te reserveren is.

Inviplay is een samenvoeging van Invite & Play. Bezoekers zien welke activiteiten er in hun buurt of stad plaatsvinden. Eenmalig of regelmatig, door burgers zelf georganiseerd, zonder de verplichtingen van een vereniging, op het moment dat het hun uitkomt. Boaz en Paul Keurentjes van Bureau Beton, bedenkers van Inviplay: ‘We willen dat mensen meer gaan bewegen, dit moet leuk en makkelijk zijn. Dat zie je terug in het concept: het is helemaal gratis en met één druk op de knop doe je mee. Ook kunnen bezoekers aangeven welke sporten ze leuk vinden en uitnodigingen ontvangen wanneer er voor deze sporten iets wordt georganiseerd. En ze kunnen meteen een sportlocatie in de buurt reserveren.’

24 uur per dag

Volgens zowel Alkmaar Sport als de gemeente Alkmaar draagt Inviplay bij aan een efficiënte benutting van sportfaciliteiten in de gemeente. ‘Sportaccommodaties kunnen dankzij Inviplay 24 uur per dag, 7 dagen in de week gereserveerd worden, in plaats van alleen tijdens kantoortijden,’ aldus Pieter Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar. ‘We verwachten daardoor een nog hogere bezetting van de verschillende zalen door individuele sporters. Het wordt makkelijker om meer te gaan sporten, of een sportafspraak te maken in de sportzalen van de gemeente. Als gemeente Alkmaar dragen we hier uiteraard graag aan bij’.

Gezondheidsrisico’s verkleinen

Voor Robert de Ruiter, bestuurder van Univé Regio+  past  het promoten van Inviplay  bij de nieuwe Univé winkel die  op 30 november officieel opent in Alkmaar. ‘Risico’s voorkomen en gevolgen beperken. Dat is de toekomst van verzekeren’, legt De Ruiter uit. ‘Als coöperatie doen we dat graag samen met partijen met eenzelfde doel. Dankzij de pilot die we samen hebben opgezet dragen we bij aan het vergroten van sportparticipatie op lokaal niveau en daarmee het verkleinen van gezondheidsrisico’s.’

Afspraak?

Zelf een sportafspraak maken? Ga naar www.inviplay.nl, bekijk de activiteiten of maak eenvoudig zelf een event aan, nodig anderen uit óf laat Inviplay dat voor jou doen!

Deel dit bericht