Ga naar inhoud

23 december 2014

55 procent van Nederlanders verdiept zich in huidige zorgpolis

Dit jaar verdiept 55 procent van de Nederlanders zich in zijn of haar huidige zorgpolis. Zij bekijken of de bestaande zorgpolis nog past bij hun situatie en of deze nog aansluit op hun wensen. Dit is een flinke stijging ten opzichte van cijfers uit soortgelijke onderzoeken uit voorgaande jaren. Eind 2013 keek 34,6 procent nog of de huidige polis aangepast of uitgebreid moest worden. Aan het einde van 2012 was dit nog 18 procent.

De Nederlander lijkt zich bewuster te worden van zijn zorgverzekering en doordat verschillen tussen zorgpolissen ook steeds groter worden, neemt de behoefte aan advies toe. Dat blijkt uit onderzoek dat GfK in opdracht van Univé heeft verricht. Hieraan hebben ruim 1.000 personen meegewerkt.

Ruim een derde van de Nederlanders wil zeker weten dat zij de beste verzekering hebben tegen de meest betaalbare premie. 4 op de 10 mensen maken elk jaar een inschatting van de medische kosten die zij kunnen verwachten. 44 procent van de verzekerden heeft in de afgelopen twee jaar hun zorgverzekering aangepast. Ook geven 3 op de 10 mensen aan dat zij behoefte hebben aan advies van hun zorgverzekeraar.

Bewuste keuze voor juiste zorgverzekering

Univé vindt het positief dat steeds meer mensen zich oriënteren op het ruime aanbod van zorgverzekeringen. “Ruim de helft van de verzekerden kijkt naar hun situatie en of hun bestaande zorgpolis nog bij hen past. Ook willen zij weten of zij op de zorgpremie kunnen besparen. Het aanbod aan zorgpolissen wordt steeds gevarieerder en het is goed dat mensen hierbij een bewuste keuze willen maken. Wij zien dan ook een zichtbare toename van het aantal mensen dat behoefte heeft aan advies”, vertelt Martijn Lekx, Manager Marketing van Univé. “Tegelijkertijd blijkt dat bijna de helft van de mensen niet weet wat de verschillen zijn tussen verschillende typen polissen en welk type polis zij zelf hebben. Zoals een polis waarbij je alle vrijheid hebt om zelf een zorgaanbieder te kiezen of een scherp geprijsde polis, waarbij sprake is van contracten met een beperkter aantal zorgaanbieders. Univé wil mensen helpen een juiste keuze te maken voor een goede zorgverzekering. Daarom kan iedereen bij één van onze circa 150 kantoren terecht voor een deskundig advies.”

Deel dit bericht