Ga naar inhoud

Per direct alternatieve oplossing voor patiënten Co-Med praktijken

Donderdag 20 juni hebben de zorgverzekeraars Univé, CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis de overeenkomst met Co-Med opgeschort. Eerder deze week trokken de zorgverzekeraars een grens en werd Co-Med in gebreke gesteld. Op basis van de daarop ontvangen reactie hebben zorgverzekeraars de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen.

Zorgverzekeraars hebben daarom vandaag besloten om per direct een alternatieve oplossing in gang te zetten voor patiënten die ingeschreven staan bij Co-Medpraktijken. Gezien de constatering dat Co-Med de beschikbaarheid van goede zorg niet kan waarborgen, adviseren zorgverzekeraars bij Co-Med ingeschreven patiënten gebruik te maken van deze alternatieve oplossingen. Zorgverzekerden van Univé die het betreft ontvangen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. 


Het bieden van een oplossing aan kwetsbare patiënten en patiënten met een (urgente) zorgvraag heeft prioriteit. Maar er wordt de komende periode ook gewerkt aan een structurele oplossing voor alle patiënten die ingeschreven staan bij de Co-Medpraktijken.


Via de speciale website www.cz.nl/co-med worden patiënten van alle zorgverzekeraars op de hoogte gehouden. De informatie kan gedurende de tijd veranderen en per praktijk verschillen. De website wordt bij een verandering direct bijgewerkt.