Ga naar inhoud

26 juli 2023

Kinderen in beweging: NK Knikkeren 2023

Wie kent het niet, het oud Hollandse spelletje knikkeren? En nog steeds is het populair. Zelfs zo populair dat er jaarlijks een Nederlands Kampioenschap Knikkeren wordt georganiseerd. En daar zijn wij al 10 jaar trotse partner van. Dit jaar feliciteren we Knikkerkampioen Sanne uit Bernheze.

Van april tot en met juni zijn er door heel Nederland officiële voorrondes voor het NK Knikkeren. Sta je op het podium na de voorrondes? Dan mag je in het Ouwehands Dierenpark strijden met honderden andere finalisten om de titel Knikkerkampioen.

De finale

Op 1 juli 2023 vond de finale van het NK Knikkeren 2023 plaats. Honderden knikkeraars streden mee om de titel tijdens de grote finale in het mooie Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De deelnemers van het knikkerfestijn mochten ouders, broertjes en zusjes meenemen om hen te supporten, maar ook om een gezellig dagje in de dierentuin te beleven. De knikkers rolden in het rond met uiteindelijk winnaar: Sanne uit Bernheze. Zij mag zich een jaar lang Nederlands Knikkerkampioen noemen. Gefeliciteerd!

Bekijk de aftermovie van de finale

Thuis ook knikkeren

Om de kinderen te stimuleren om door te gaan met knikkeren en vooral om lekker buiten te bewegen, heeft Univé de deelnemers een knikkerzakje meegegeven. Het mooie aan het knikkerzakje is dat het gemaakt is van oude vlaggen van sportverenigingen. Wij verzamelen oude materialen van lokale verenigingen en materialen van sportevenementen. Mensen met een achterstand tot een arbeidsmarkt, maken daar op hun beurt weer de mooiste items van. 

Meld je aan voor het NK Knikkeren 2024

Ook volgend jaar staat er weer een NK Knikkeren in de planning. De inschrijving is nog niet geopend, maar houd de pagina van het NK Knikkeren in de gaten zodat je niets mist. Benieuwd of jouw gemeente ook meedoet aan de voorrondes? Neem dan een kijkje op: Waar & wanneer NK Knikkeren

Met deze video is het nog even heerlijk nagenieten van de mooie finale van het NK Knikkeren 2023. Blijf lekker bewegen en meld je alvast aan voor volgend jaar op www.nkkikkeren.nl
https://youtu.be/j-utavrXNXU

Kinderen in beweging

Elke dag bewegen is fijn en gezond, maar bovenal ontzettend leuk. Daarom zijn wij supporter van sport. Van recreatief tot professioneel, van jong tot oud en met of zonder handicap. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Om bewegen bij jonge kinderen te stimuleren is Univé al meer dan 10 jaar partner van het NK Knikkeren.

Deel dit bericht