Ga naar inhoud

Lidmaatschap Univé

​Lid van Univé

Wie zich verzekert bij Univé, wordt in principe lid van de Coöperatie Univé U.A.. Het lidmaatschap van Univé is gratis. Univé-lid bent u dus automatisch, tenzij u aangeeft dat u geen prijs stelt op het lidmaatschap. Omdat Univé een coöperatieve vereniging is die zonder winstoogmerk werkt, staan de ongeveer 1,3 miljoen leden-verzekerden centraal, niet het streven naar winst. Uitgangspunt is dat u als lid positieve resultaten terugziet in de vorm van winstuitkeringen, premiekortingen en verbeterde producten en diensten. En omdat Univé ambieert de meest gewilde totaalaanbieder voor de burger in Nederland te zijn, streeft zij voor al die verzekeringen een top3-positie in prijs/prestatie na. Zo plukt ú de vruchten van Univé!

Zeggenschap

Als lid kunt u invloed uitoefenen op het beleid van Univé via de jaarlijkse afdelingsvergadering in uw regio. Heeft u of sluit u een verzekering bij NV Univé Schade, dan bent u automatisch lid van de Coöperatie Univé U.A.  Wie alleen een brandverzekering of een aanvullende module bij de basisverzekering heeft, kan geen lid worden. Het lidmaatschap wordt automatisch beëindigd op het moment dat u uw laatste verzekering opzegt. 
Wilt u geen lid zijn van Univé, dan kunt u dat aangeven bij de aanvraag van uw verzekering of neem contact op met de Klantenservice. En of u nu wel of geen lid bent, dat heeft geen gevolgen voor uw polissen. U blijft uiteraard gewoon verzekerd bij Univé.
Heeft u vragen over het Univé-lidmaatschap, dan kunt u deze online stellen.