Denkt u erover na om uw verzekering bij Univé op te zeggen? Misschien kunt u besparen op uw verzekeringen of past een ander pakket beter bij u. Neem daarom voor een advies op maat contact met ons op via 0592 34 95 60. Onze adviseurs kijken dan samen met u naar alle opties voor uw specifieke situatie.

Direct antwoord? Neem contact op viaonline chat

Kortingen en opzeggen

Heeft u meerdere Univé-verzekeringen? En bent u van plan om een verzekering op te zeggen? Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw pakketkorting en de korting op de Univé-basisverzekering (zorg) via het Ledencollectief.

Hoe kunt u uw verzekering opzeggen

U kunt bij Univé uw verzekering op drie manieren opzeggen:

  • Persoonlijk via uw Univé-kantoor of
  • online via Mijn Univé (schadeverzekeringen) of
  • telefonisch via 0592 348 999 (zorgverzekering)

Heeft u nog geen Mijn Univé-account? Deze kunt u eenvoudig aanmaken.

Opzegtermijn

In principe kunt u uw schadeverzekering na 1 jaar op elk moment opzeggen. U heeft wel een opzegtermijn van 1 maand. Uw zorgverzekering kunt u jaarlijks opzeggen. Dit moet u uiterlijk op 31 december doen. Wilt u weten wat voor u van toepassing is? Neem dan contact op met onze Klantenservice.  

14 dagen bedenktijd

Na het afsluiten van een Univé-verzekering heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Bent u niet tevreden over de polis, dan kunt u binnen 14 dagen uw verzekering  kosteloos opzeggen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​