

Verklein zelf de kans op hooibroei en voorkom brand
Ieder jaar ontstaan er branden door hooibroei, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de kans op hooibroei te verkleinen en zo risico’s te beperken. Wat die maatregelen zijn? Daarover vertellen we je graag meer.
Hooi dat net is binnengehaald broeit vaak. De omgevingstemperatuur, de manier en hoogte van stapeling, het soort gemaaide gras en het vochtgehalte in het hooi hebben invloed op de temperatuur. Als de temperatuur verder oploopt dan 40 graden, neemt het brandrisico toe. Bij een temperatuur boven de 50 graden wordt het gevaarlijk. Je ruikt dan de kenmerkende geur van hooibroei. Actie is dan direct noodzakelijk!
Vermoeden van hooibroei? Bel onze hooiroeders!
Univé werkt samen met een aantal hooiroeders – zelf ook agrarisch ondernemers – die jou kunnen helpen om de kans op brand door hooibroei eenvoudig te verkleinen. Dat doen ze met gerichte adviezen en maatregelen. De inspecteurs komen graag langs om de temperatuur in de balen te meten. Voor onze leden zijn deze metingen gratis. Vermoed je hooibroei? Wacht dan niet. We komen liever één keer te vaak, dan één keer te laat.
Je kunt de hooiroeders bereiken via:
- Gert Weites (Langelo) 0592-614706 of 06-10188084
- Taeke Oldenburger (Grootegast) 0594-612231 of 06-21623763
- Marcel Luten (Havelte) 0521-342732 of 06-51192669
Meer weten?
Je kunt terecht bij onze agrarisch adviseurs. Je kunt hen op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 0592-367138 of door een e-mail te sturen naar agrozakelijk@unive.nl