Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Ongetwijfeld moet u veel regelen. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet u rekening mee houden?

Waarschijnlijk heeft u de afgelopen jaren gezamenlijk een huishouding gevoerd en heeft u samen met uw (ex-)partner verzekeringen afgesloten. Mogelijk bent u meeverzekerd op de polis(sen).

Uw inboedelverzekering
In veel gevallen verandert er het een en ander in uw inboedel. Bijvoorbeeld doordat u de inboedel verdeelt met uw (ex-)partner. Het is dan raadzaam uw inboedelverzekering aan te passen aan uw nieuwe situatie. Neemt u hiervoor contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt.

Uw overige verzekeringen
Bij een scheiding is het noodzakelijk om de gezamenlijke polissen om te zetten naar een polis voor u zelf en mogelijk uw kinderen. Een wijziging in de gezinssituatie geeft u gemakkelijk online door via Mijn Univé.

Echtscheidingsmediation
Heeft u een Univé-rechtsbijstandsverzekering met de module Fiscaal en Vermogen, dan bent u mogelijk ook verzekerd voor echtscheidingsmediation.

Vóór de scheiding

Een paar andere zaken kunt u al tijdens de periode vóór de scheiding regelen.

Schadevrije jaren
Heeft u allebei een motorrijtuigenverzekering bij Univé? Dan is het bij een scheiding mogelijk om de opgebouwde schadevrije jaren van uw auto-, motor- en/of bromfietsverzekering te verdelen. In het scheidingsconvenant kunt u deze verdeling opnemen.

Levensverzekering
Heeft u een levensverzekering? In veel gevallen zal uw (ex-)partner als begunstigde op de polis vermeld staan. Wij adviseren u om hiermee rekening te houden en tijdig de begunstigde op de polis te wijzigen. Neem hierover contact op met de betreffende verzekeraar of tussenpersoon.

Advies van Univé

Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé.
En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door de scheiding flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak