Ga naar inhoud

Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Ongetwijfeld moet u veel regelen. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet u rekening mee houden?

Waarschijnlijk heeft u de afgelopen jaren gezamenlijk een huishouding gevoerd en heeft u samen met uw (ex-)partner verzekeringen afgesloten. Mogelijk bent u meeverzekerd op de polis(sen).

Uw inboedelverzekering
In veel gevallen verandert er het een en ander in uw inboedel. Bijvoorbeeld doordat u de inboedel verdeelt met uw (ex-)partner. Het is dan raadzaam uw inboedelverzekering aan te passen aan uw nieuwe situatie. Neemt u hiervoor contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt.

Uw overige verzekeringen
Bij een scheiding is het noodzakelijk om de gezamenlijke polissen om te zetten naar een polis voor u zelf en mogelijk uw kinderen. Een wijziging in de gezinssituatie geeft u gemakkelijk online door via Mijn Univé.

Echtscheidingsmediation
Heeft u een Univé-rechtsbijstandsverzekering met de module Fiscaal en Vermogen, dan bent u mogelijk ook verzekerd voor echtscheidingsmediation.

Vóór de scheiding

Een paar andere zaken kunt u al tijdens de periode vóór de scheiding regelen.

Schadevrije jaren
Heeft u allebei een motorrijtuigenverzekering bij Univé? Dan is het bij een scheiding mogelijk om de opgebouwde schadevrije jaren van uw auto-, motor- en/of bromfietsverzekering te verdelen. In het scheidingsconvenant kunt u deze verdeling opnemen.

Levensverzekering
Heeft u een levensverzekering? In veel gevallen zal uw (ex-)partner als begunstigde op de polis vermeld staan. Wij adviseren u om hiermee rekening te houden en tijdig de begunstigde op de polis te wijzigen. Neem hierover contact op met de betreffende verzekeraar of tussenpersoon.

Advies van Univé

Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé.
En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door de scheiding flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak

Eén zorg minder met het verzekeringspakket van Univé

Wanneer u gaat scheiden verandert er vaak een hoop in uw leven. Wat zeker niet hoeft te veranderen, is het gevoel van zekerheid die goede verzekeringen met zich meebrengen. Met een verzekeringspakket van Univé kunt u uw eigen pakket samenstellen. Hiermee heeft u één helder overzicht en helpen we u dubbele dekkingen te voorkomen. Daarnaast kan de pakketkorting oplopen tot wel 10% op uw premie. Wilt u meer weten over de voordelen of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van uw ideale pakket? Neem dan contact op met uw Univé adviseur.