Ga naar inhoud

Samenwonen

Gefeliciteerd, u gaat samenwonen. Ongetwijfeld moet u veel regelen. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet u rekening mee houden?

Het kan zijn dat u en uw partner door te gaan samenwonen dubbel verzekerd zijn voor bepaalde risico’s. Daarom is het goed om uw verzekeringen eens naast elkaar te leggen en onder de loep te nemen.

Uw verzekeringen samenvoegen
De kans is groot dat u allebei dezelfde verzekeringen heeft. Vrijwel altijd is het dan voordeliger om deze verzekeringen samen te voegen. Wel zo overzichtelijk ook. 

Vergelijk vrijblijvend uw huidige verzekering(en) met de premievergelijker. 

Vergelijk uw premie

Uw inboedelverzekering
Uw gezamenlijke inboedel zal vrijwel altijd meer waard zijn dan de oorspronkelijke inboedel in uw woning. Om goed verzekerd te zijn, moet u dan uw inboedelverzekering aanpassen aan de nieuwe situatie. Daarom is het verstandig contact op te nemen met de Univé-winkel bij u in de buurt. Samen met uw adviseur bepaalt u dan eenvoudig de juiste waarde.

U koopt een huis
Heeft u een Univé-rechtsbijstandverzekering, dan bent u ook verzekerd bij mogelijke conflicten over de aanschaf van de woning. In de Rechtwijzer leest u meer over uw rechten en plichten en juridische tips rondom een koophuis.
En bij de koop van een huis hoort natuurlijk ook een hypotheek. Maakt u gerust eens een afspraak met een Univé-adviseur.

Twee of meer voertuigen?
Hebben u en uw partner beiden een auto of motor? Dan kunt u extra voordeel behalen. Want bij Univé ontvangt u op een tweede auto- of motorverzekering dezelfde no-claimkorting als u bij Univé heeft op de eerste verzekerde auto of motor.

Uw zorgverzekering
Nu u samenwoont, kunt u mogelijk ook profiteren van de eventuele collectieve zorgverzekering van uw partner. Uw Univé-adviseur kan u hierbij helpen.

Advies van Univé

Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé.
En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door het samenwonen flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak

Alles onder één dak met het verzekeringspakket van Univé

Bent u al bekend met het verzekeringspakket van Univé? Hiermee kunt u alle verzekeringen die u en uw partner nodig hebben, in één keer afsluiten. Zo kunt u tot wel 10% korting op uw totale premie ontvangen én voorkomen we dat u dubbel verzekerd bent. Een pakket is gemakkelijk en geheel naar eigen wens samen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het verzekeringspakket van Univé en bijbehorende pakketkorting.